PUCNJAVA: Nikola Mihajlović upucao prijatelja Mirka Ivanovića (22)

Beranac Mirko Ivanović (22) teško je povrijeđen kada ga je nehotice iz pištolja ranio prijatelj Nikola Mihajlović. Preliminarna istraga koju sprovode policija i tužilaštvo ukazuje na sumnju da je metak koji je pogodio Ivanovića slučajno ispaljen iz pištolja, piše Dan. Srećom, metak je nakon rikošeta mladića pogodio u nogu, pa je izbjegnuta veća tragedija.

Ivanović je odmah prebačen u beransku bolnicu, gdje je hospitalizovan zbog težine povrede.

Iz bolnice su prijavili da su imali prijem pacijenta koji je ranjen iz vatrenog oružja, pa je policija uzela izjave od dvojice mladića.

Tokom saslušanja i urađenih analiza ustanovljeno je da su Ivanović i Mihajlović bili u alkoholisanom stanju. Mladići su inspektorima do detalja ispričali kako je došlo do incidenta.

Prema njihovim tvrdnjama, kada su završili sa izlaskom, krenuli su kući, a kod Mihajlovića je bio pištolj za koji nije imao dozvolu. Izvadio ga je da vidi da li je zakočen. Pošto je čačkao oružje, došlo je do opaljenja i ranjavanja Ivanovića. Kako bi izbjegao komplikacije sa policijom, pištolj je bacio u Lim. Taj čin je objasnio činjenicom da za oružje nije imao adekvatnu dozvolu.

Iz bolnice je saopšteno da je Ivanović zadobio teške tjelesne povrede, ali je njegovo zdravstveno stanje stabilno.

Iz Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama je saopšteno da će protiv Mihajlovića biti podnijeta krivična prijava zbog neovlašćenog držanja oružja i eksplozivnih materija i izazivanje opšte opasnosti.

Prema saznanjima Dana, prijava protiv njega biće podnijeta u redovnom postupku i on će se braniti sa slobode.

DAN

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button