Putem Viber ankete građani Podgorice dali prioritet zelenim površinama

Pogledajte odgovore na njihove prijedloge i sugestije upućene gradskoj upravi.

Građani su nedavno učestvovali u anketi Glavnog grada na Viber zajednici u okviru koje su dali prijedloge šta bi trebalo da bude prioritet gradske uprave u narednom periodu. Prema rezultatima ankete prioritetne oblasti bi sljedećim redosljedom trebalo da budu: parkovi i šetališta (31%), saobraćajna infrastruktura (19%), gradski prevoz (13%), kulturna dešavanja (7%), podrška razvoju biznisa (4%), razvoj sporta (6%), podrška ranjivim kategorijama stanovništva (11%) i digitalizacija usluga (5%).

S obzirom na to da je čak 31 % građana glasalo da prioritet budu zelene površine, podsjećamo da je gradsko preduzeće ‘’Zelenilo” u prethodnoj godini uredilo preko 10.000 m2 zelenih površina, u okviru čega je zasađeno 19 drvoreda sa 847 odraslih sadnica. Zasađeno je 1.500 odraslih sadnica, dok su park šume u prošloj godini pošumljene sa 2.000 sadnica i nedavno sa još 1.500. Za naše najmlađe izgradili smo novih 15 dječijih igrališta. Uređen je Podgorički park, oformljeno je 7 mikro-lokacija, oplemenjeno 7 kružnih tokova i 10.000 m2 razdjelnih ostrva i zasađeno je 150.000 komada sezonskog cvijeća. Takođe, u 2020. godini sanirane su i opremljena 3 bulevara, 46 ulica, 20 saobraćajnica na području gradske opštine Golubovci i 10 saobraćajnica na ruralnom području. Glavni grad će i u ovoj godini nastaviti da istim intezitetom ozelenjava javne površine i izgrađuje i sanira saobraćajnice.

Građani su prijedloge mogli uputiti administratorima Viber zajednice, ukoliko su smatrali da se sugestija/ideja nije našla u ponuđenim odgovorima.

Odgovore na prijedloge sugrađana možete naći na sljedećem linku: https://podgorica.me/storage/19577/6033c7f0706f8_Sugestije2021.pdf

Glani grad će i u narednom periodu nastaviti da kroz ovaj vid komunikacije unaprjeđuje saradnju i komunikacijiu sa sugrađanima. Podsjećamo da su građani najvažniji partneri Glavnog grada i da upravo zbog toga želimo da čujemo njihovo mišljenje.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button