PUTIN POTPISAO PAKET ZAKONA: Rusija zabranila LGBT propagandu, promjenu pola i pedofiliju - Volim Podgoricu

PUTIN POTPISAO PAKET ZAKONA: Rusija zabranila LGBT propagandu, promjenu pola i pedofiliju

Ruski predsjednik Vladimir Putin potpisao je paket zakona o zabrani LGBT propagande, kao i promjene pola i pedofilije, proizilaze iz podataka u sistemu zakonodavne podrške Državne dume.

Novi zakoni zabranjuju promovisanje ili demonstraciju netradicionalnih seksualnih odnosa, pedofilije i promjene pola kroz: —filmovi; —knjige; —reklame; —medijske publikacije; —audiovizuelne usluge; —kompjuterske igre; —pijace.

Istovremeno, ruski korisnici društvenih mreža neće odgovarati za tuđe komentare na svojim stranicama ako sadrže LGBT propagandu. Urađene su izmjene i dopune Zakonika o upravnim prekršajima (ZUP) koje proširuju odgovornost za kršenje novih zakona i na punoljetna i na maloljetna lica.

Dakle, za širenje LGBT propagande u medijima ili na Internetu Rusi će morati da plate do 400 hiljada rubalja, pravna lica – do pet miliona. Državljani stranih zemalja takođe mogu biti kažnjeni novčanom kaznom do 400 hiljada rubalja, uhapšeni do 15 dana ili deportovani.

Prema dva nova člana u Zakoniku o upravnim prekršajima, za promovisanje pedofilije pojedinci mogu biti kažnjeni novčanom kaznom do 800 hiljada rubalja i do deset miliona za pravna lica. Stranac će takođe morati da plati do 800 hiljada rubalja, ili će biti protjeran iz zemlje.

Za širenje informacija među djecom koje pokazuju netradicionalne seksualne odnose i sklonosti, ili koje mogu da navedu da požele da promjene pol, prijeti im se novčana kazna do 200 hiljada rubalja za građane i do četiri miliona rubalja za pravna lica. Roskomnadzor će pratiti

Novi paket zakona takođe predviđa da će materijali sa LGBT propagandom, pedofilijom i promjenom pola biti uključeni u listu osnova za blokiranje sajta od strane Roskomnadzora. Ovlašćena organizacija će pratiti takve informacije na Internetu.

Ukoliko se, na osnovu rezultata monitoringa, identifikuju znaci LGBT propagande ili pedofilije, Roskomnadzor će moći da preduzme mjere za ograničavanje pristupa takvim informacijama, kao i da pošalje informacije o tome nadležnim organima.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com