PzP i SD KRIJU GDJE SU POTROŠILI 1,8 MILIONA: Javno se zalažu za transparentnost a TAJNO troše novac građana - Volim Podgoricu

PzP i SD KRIJU GDJE SU POTROŠILI 1,8 MILIONA: Javno se zalažu za transparentnost a TAJNO troše novac građana

MANS je pozvao Pokret za promjene i Socijaldemokrate da konačno objave podatke o svom finansiranju, kazavši da te partije i dalju kriju kako su potrošile 1,8 miliona eura iu budžeta.

“Parlamentarne političke partije koje godinama uzimaju ogromna sredstva od države, a kriju sve podatke o svojim finansijama su SD i PzP”, kazali su iz MANS-a i tvrde da su Socijaldemokrate za posljednje dvije godine iz javnih sredstava uzele preko 1,1 milion eura, a da je PzP dobio skoro 700 hiljada eura.

“Preciznije, iz državnog budžeta SD je u 2019. i 2020. dobila 593,920 eura, a iz opštinskih 539,487 eura. U istom periodu PzP je od države dobio 503,628 i dodatnih 179,152 eura od opština. Te dvije partije nisu odgovorile ni na jedan zahtjev za informacijama MANS-a i sakrile su sve svoje prihode i troškove u poslednje dvije godine. Na taj način od javnosti je skriveno kako je potrošeno 1,8 miliona eura sredstava iz javnih fondova”, piše u saopštenju MANS-a.

Pzp bilans uspjeha

Smatraju da “ovakvo postupanje ovih partija dodatno povećava sumnje u zakonitost njihovog rada”, jer one uzimaju ogromna sredstva od države, a podnose samo šture finansijske izvještaje iz kojih se ne mogu vidjeti ni osnovne stvari o njihovom poslovanju.

SD bilans uspjeha

“Čelnici tih partija ovih dana se javno zalažu za transparentnost trošenja novca građana, dok istovremeno kriju kako se oni odnose prema značajnim sredstvima koja dobijaju iz državnog i opštinskih budžeta. Zbog toga ih pozivamo da konačno objave podatke o svom finansiranju”.

MANS je, navode, od svih političkih partija tražio da učine javnim podatke o svojim finansijama, što su uradile Demokratska Crna Gora, FORCA, Bošnjačka stranka i DEMOS. Te informacije će uskoro biti dostupne na njihovom sajtu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com