RABRENOVIĆ: Krivokapiću neće proći pokušaji da destabilizuje državu

“Gospodine Krivokapiću povucite zahtjev koji ste uputili Skupštini i prekinite sa unižavanjem institucija Crne Gore a posebno Vlade Crne Gore. Ne budite više onaj kojeg se narod stidi nego barem kao čovjek od integriteta i vjernik budite dostojanstveni i postupite smjerno i pribrano”, poručio je Jovo Rabrenović, potpredsjednik LPCG .

Rabrenović ističe da se Skupština ne može raspustiti ako je pokrenut postupak glasanja nepovjerenja Vladi.

“Gospodine Krivokapiću ako nijeste znali, a sumnjam da ste baš toliko neznaveni, mada ni to nije nemoguće, prema Ustavu Crne Gore Skupština se ne može raspustiti ako je pokrenut postupak glasanja o nepovjerenju Vladi. Možda nijeste obaviješteni ali juče je pokrenuta inicijativa za razrješenje Vas i Vaše vlade pa prema tome kako bi to rekao Njegoš u Gorskom vijencu “Što se mrči kada kovat nećeš!”. Neće proći vaši pokušaji da izazovete haos u državi i da je destabilizujete glumeći neuspjelog premijera koji pokušava da kao svaki autorkarata koji odlazi napravi haos kako bi barem za koji dan usporio svoj konačni krah”, kaže Rabrenović.

Dodaje da koliko je Krivokapić važan kao premijer najbolje govori sama činjenica da je sazvao elektronsku sjednicu i “u njenom krnjem sastavu zatvoreni iza svojih zidova donijeli neustavnu odluku da tražite skraćenje mandata poslanicima i raspuštanje Skupštine Crne Gore”.

“Sada se već ponašate poput vaših uzora autokrata koji su na kraju svojih autoritarnih režima bili spremni na sve samo da sebi produže politički život, ovđe bi i Slobodan Milošević stao. Ništa nijeste od njega naučili.

Nema više sumnje bićete zapamćeni kao najgori ne samo premijer u istoriji ove velike i moćne nacije nego i kao njeno najveće zastiđe. Vjerujte da u holu zgrade Vlada Crne Gore vaša slika neće stajati pored niza fotografija onih koji su prije vas časno i dostojanstveno vodili sve prethodne vlade decenijama unazad”, poručio je Rabrenović.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com