RADUNOVIĆ: Spajić već desetak dana u bezizlaznoj situaciji - Volim Podgoricu

RADUNOVIĆ: Spajić već desetak dana u bezizlaznoj situaciji

Funkcioner Nove srpske demokratije Slaven Radunović poručio je kako mandatar Milojko Spajić nema podršku 41 poslanika za formiranje Vlade, te da uz njega nijesu ni svi predstavnici Evrope sad u Skupštini. Kazao je kako je mandatar u bezizlaznoj situaciji, i to već desetak dana.

Radunović je za Novu M kazao kako smatra da Spajić ima nekoliko pravaca ka kojima može da krene.

“Jedan je da vrati mandat, drugi je da sa novih osnova pokrene nove razgovore sa nama i ostalim političkim subjektima, a treća je otvorena kolaboracija sa DPS-om. Četvrta opcija je da izađe sa nekom opcijom za formiranje vlade, a da ne dobije potrebnu podršku i da idemo na izbore”, smatra on.

Potpredsjednik Demokratske partije socijalista Ivan Vuković kazao je kako je pojedinim političkim subjektima mnogo bitnije koji su intresi Srbije, a ne Crne Gore. Iz tog razloga, kako je dodao, ne treba se čuditi stavovima Zapada.

Pritom, naglasio je Vuković za Novu M, danas nemamo novu Vladu zato što predsjednik Srbije Aleksandar Vučić pokušava da zadrži onaj uticaj koji je imao u prethodne tri godine.

“I dalje smo u poziciji u kojoj smo bili 11. juna. Ne interesuju nas truli kompromisi, nećemo dati podršku ničemu što nema evropsku perspektivu. Ako neko želi da razgovara sa nama, to će činiti kako to čine ozbiljni politički akteri, a ne na način na koji se to činilo proteklih sedmica”, poručio je on.

(Nova M)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com