RAKOČEVIĆ: Bezbjednosni sistem je ranjiv, sa mnogo rupa - Volim Podgoricu

RAKOČEVIĆ: Bezbjednosni sistem je ranjiv, sa mnogo rupa

Eksplozija na Cetinju u kojoj su poginule dvije osobe, a tri povrijeđene, pokazuje da je bezbjednosni sistem ranjiv. Sprječavanje ovakvih dešavanja podrazumijevalo bi angažovanje ogromnog broja policajaca, materijalno tehničkih sredstava. Policija kuburi sa kadrovima, a veliki broj pripadnika kriminalnih klanova našao se na slobodi. To je, gostujući u 24 sata Televizije E, ocijenio stručnjak za bezbjednost Velimir Rakočević.

On smatra da se ovakvim formama kriminaliteta može suprostaviti samo dobro organizovana država. Rakočević kaže da je teško govoriti o bezbjednosti kad u prijestonom Cetinju imamo ovoliko najtežih posljedica.

“Kad imamo ovakve posljedice možemo reći ne samo da smo svi na gubitku, nego da je bezbjednosni sistem ranjiv, da je mnogo rupa u sistemu bezbjednosti. U tom smislu ovdje je krajnji momenat da sve snage i sredstva iskoristimo da pokušamo makar držati pod kontrolom ovo veliko društveno zlo,” poručuje Rakočević.

To što se dogodilo jutros na Cetinju je, kaže Rakočević, bilo očekivano, jer je riječ o osvetničkom lancu.

“Pozorničko, patrolna djelatnost, sektorski način rada i tome slično, policajci zaista treba da budu vidljivi, jer iako nije moguće sve pokriti, ovo su neke stvari koje bi se permanentnom kontrolom mogle prevenirati,” smatra sagovornik 24 sata.

Rakočević je kazao da je jedini način da se vrati povjerenje u institucije je da se zločinci što prije otkriju, po mogućnosti svi u kriminalnom lancu i što prije privedu pravdi. Napominje da je Cetinje avgusta 2021. već imalo veliku tragediju i užasnu opomenu, te da su građani Cetinja s pravom uznemireni.

“Ključno je da se strateški dobro postavimo, da investiramo, naročito u razvoj preventivnih aktivnosti. Ovo je veliko breme i nije policija u mogućnosti da ga sama iznese,” zaključio je Rakočević.

(TV E)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com