RAKOČEVIĆ: Predsjednik postupio u skladu sa Ustavom, i pored najave iz dopisa DF-a, potpisi nijesu dostavljeni

U cilju razjašnjenja špekulacija koje pokušavaju plasirati pojedini predstavnici partija nekada stare parlamentarne većine a sada famozne “verbalne”, član Predsjedništva i poslanik DPS-a u Skupštini Crne Gore Nikola Rakočević otklonio je, kako tvrde iz te partije, sve sumnje i objasnio da Ustav jasno propisuje da predsjednik daje mandat nakon konsultacija sa političkim subjektima.

On je tokom svog jučerašnjeg izlaganja na vanrednom skupštinskom zasijedanju saopštio da politički subjekti, Demokratski front i ostali koji nijesu došli na konsultacije, nepoštujući time instituciju predsjednika, već tada nijesu imali pravo da dobiju uopšte mandat ali da je ipak predsjednik ostavio vremena do isteka roka da dostave potpise kad već nijesu došli na konsultacije.

“Nijeste dostavili potpise. Prema tome vama mandat uopšte ne pripada u skladu sa Ustavom i pride, a mogu ovdje sada odštampati u Klubu poslanika pa da vam donesem dokument, da vam donesem dokument gospodo koji su potpisali Andrija Mandić, Nebojša Medojević i Milan Knežević. Dakle dostavili su predsjedniku države da neće doći na konsultacije ali da će na kraju eventualnih dogovora dostaviti potpise i time garantovati da mandatar ima većinu”, rekao je poslanik DPS-a.

Ponavljajući da potpisi nijesu dostavljeni, Rakočević je pojasnio da je nedolaskom na konsultacije pojedinim partijama tada već propalo njihovo pravo.

Ponavljajući da potpisi nijesu dostavljeni, Rakočević je pojasnio da je nedolaskom na konsultacije pojedinim partijama tada već propalo njihovo pravo.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com