“RAT” IZMEĐU DF-a i DEMOKRATA: Izbori u HN na pragu, a partneri u lokalnoj vlasti “pucaju teškim naoružanjem”

Lokalni izbori u Herceg Novom su na pragu, a partije koje su, inale koalicioni partneri u vlastiu u ovom gradu, ne “štede oružje” u predizbornoj kampanji. I jedni, i drugi “pucaju teškim naoružanjem” iako je lako pretpostaviti da će ponovo biti prinuđeni da zajedno formiraju glas u gradu pod Orjenom, kao što je slučaj poslije izbora u Nikšiću gdje, skoro dva mjeseca nakon izbora, ove dvije partije nemaju dogovor o podjeli vlasti. 

Iz hercegnovskog lokalnog medija Radio Jadran, koji je nedavno promijenio vlasnika, poručili su da će odmah nakon Vaskršnjih praznika obavijestiti čitaoce o, kako kažu, “metodama represije” sa kojima su, navodno nedjeljama suočeni i koji ih, kako tvrde neće zaustaviti u “slobodi govora”.

“Uz nebrojene “prijateljske savjete” da spustimo loptu i izuzmemo njihovo političko djelovanje od izvještavanja, prijeti nam se, između ostalog, i hapšenjima. Javna saoštenja Demokrata uperena protiv naše slobode izvještavanja, samo služe za stvaranje ambijenta za njihove protivzakonite namjere, navode iz Radio Jadrana. 

Podsjetimo da upravo Demokrate i DF u Herceg Novom zajedno vrše vlast u protekle četiri godine. 

Na poslednjim izborima u Herceg Novom 2017. godine najviše glasova osvojile su upravo Demokrate – devet mandata u lokalnom parlamentu i DF četiri, dok je DPS iako je pojedinačno osvojila najviše, 12 mandata, izgubila vlast.

Iz redova Demokrata su, sa druge strane, u više navrata, nebiranim riječima, optužili Demokratski front da stoji iz Radija Jadran.

“Portal iza kojeg se krije Demokratski front, Radio Jadran, očigledno, pretenduje da pomrači „slavu“ Radio Skale i Slavka Mandića stečenu služenjem do iznemoglosti jednoj političkoj partiji. Između Radio Skale i Radio Jadrana nema nikakve razlike, osim što je DF kupio Radio Jadran od DPS-a, a Skalu još nije. Radio Jadran je promijenio vlasnika, ali nije zakoračio u nepoznato. Način konstruisanja je isti, tako da se Radio Jadran u rukama Demokratkog fronta, sasvim je izvjesno, osjeća kao u rukama DPS-a. Ostali su na istim talasima, radikalnog podaništva, šovinizma i mržnje prema svemu drugom i drugačijem”, navode iz Demokrata. 

Ne čudi, kako navode Demokrate, što Radio Jadran djeluje na ovakav način kada znamo da ih je DF kupio pod sumnjivim okolnostima.

“Svi sadržaji koji objavljuje Radio Jadran isti su, samo im se potpis razlikuje od saopštenja do saopštenja. Nekad se potpiše DPS, nekad DF, nekad Radio Jadran, ali je u svim slučajevima lako za prepoznati da ih piše jedna osoba. Da li je to Bratislav Stojiljković ili Milivoj Bešlin koje je poslao Beba Popović ili sam Beba Popović, to nas već manje interesuje, ali ono što toj osobi upućujemo kao dobronamjernu sugestiju jeste da počne da se potpisuje isključivo kao regionalna mafija, da ne dovodi sam sebe u zabunu potpisujući se čas ovako, čas onako”, navode iz Demokrata. 

Nakon Nikšića, Herceg Novi je drugi grad od prošlogodišnjih parlamentarnih izbora, u kome će se birati nova lokalna vlast.

Partije državne vlasti su na parlamentarnim izborima u Herceg Novom osvojile čak 70 odsto glasova, a opozicija 30 procenata.

Na navode CEMI-ja da u biračkom spisku ima 10 odsto duplih birača odgovaraju da to treba da provjere nadležne državne institucije. 

Na lokalnim izborima u Herceg Novom 9. maja na glasačkom listiću biće šest lista – pet koalicija i jedna partija, duplo manje nego na prošlim izborima.

V.Mitrović

 

loading...

1 komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button