RAZGOVORI SINOĆ O VLADI: Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD - Volim Podgoricu

RAZGOVORI SINOĆ O VLADI: Još nema dogovora, novi sastanak kad se Milatović vrati iz SAD

Novi sastanak predstavnika partija koje pregovaraju o formiranju 44. Vlade održan je sinoć u Podgorici, ali nije završen dogovorom, rečeno je Portalu RTCG. Sastanak je održan u hotelu “Bristol” u Podgorici, a inicijator je bio mandatar Milojko Spajić. Prema našim saznanjima, ništa konkretno nije dogovoreno, kako o budućim konstituentima vlade, tako ni o broju resora i rješenjima za ministre.

Naš izvor, koji je prisustvovao razgovorima, istakao je da je dogovoreno da bi novi sastanak trebalo da bude održan krajem mjeseca, nakon što se iz SAD vrati državna delegacija predvođena predsjednikom države Jakovom Milatovićem.

Osim Spajića, sastanku su prisustvovali Aleksa Bečić iz Demokratske Crne Gore, Vladimir Joković iz SNP Crne Gore, Ervin Ibrahimović iz BS, Fatmir Đeka iz koalicije Albanska alijansa, Nik Đeljošaj iz Albanskog foruma, Adrijan Vuksanović iz HGI i Srđan Pavićević iz Civisa. Nije bilo predstavnika Ujedinjene Crne Gore, ali ni predstavnika koalicije “Za budućnost Crne Gore”, sa kojima je mandatar ranije pregovarao.

Uprkos tome što je mandatar Milojko Spajić dobio još 10. avgusta mandat da formira novu vladu, još se ne nazire dogovor, niti se zna pouzdano ko će biti konstituenti buduće vlade i vladajuće koalicije. U međuvremenu, Spajić i Milatović su se sastali dvaput i razgovarali o formiranju nove vlade i koracima koje treba preduzeti.

Dio aktuelnih planova mandatara, uz to, nije Ujedinjena Crna Gora, koja je bila partner na listi PES-a na junskim parlamentarnim izborima.

“Prvo, sasvim je nejasno čiji su to mandati u ovom trenutku. Drugo, mi imamo samo jedan mandat, ali i samo jedan obraz i glavu kojom samostalno promišljam”, naveo je ranije Goran Danilović, predsjednik Ujedinjene Crne Gore.

Spajić, čelnik Evrope sad, nakon što je dobio od predsjednika države Jakova Milatovića mandat za formiranje nove vlade ima rok od 90 dana da u tome uspije.

Pri sadašnjem stanju, dio nove vlade mogli bi biti Evropa sad, Demokratska Crna Gora, stranke manje brojnih naroda, to jest, BS, HGI, Albanski forum, Albanska alijansa. Tu je i SNP Crne Gore. A možda i DUA, čiji je lider Mehmet Zenka, prema našim saznanjima, bio učesnik sastanka u Podgorici.

(RTCG)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com