REGION “DEŠIFRUJE” Hrvatski predsjednik u govoru koristio stihove kultnog beogradskog benda i poslao poruku Srbiji

Zoran Milanović položio je zakletvu i postao peti predsjednik Hrvatske, a tokom inauguracionog govora parafrazirao je pjesmu kultnog beogradskog benda Ekaterina velika (EKV).

To što Milanović Vučića naziva ratnim kadabahijom je put ka normalizaciji politike u regionu

ANALITIČARI: Milanović donosi promjene u regionu

Đukanović uputio čestitku izabranom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću

„Ovo je kuća za nas. Za sve nas. Za nas koji smo tu, za generacije koje dolaze, i za one koji dolaze, i za one koji će se vratiti svojoj kući“, rekao je Milanović, a hrvatski portal Indeks primjećuje da je rečenica ‚ „ovo je kuća za nas“ ujedno i stih pjesme „Zemlja“ beogradskog rok benda.

Pesma EKV „Zemlja“ počinje stihovima „Ovo je zemlja za nas, ovo je zemlja za sve naše ljude, ovo je kuća za nas, ovo je kuća za svu našu decu…“.

Hrvatski analitičari su Milanovićev govor ocijenili kao primjeren i uravnotežen.

Na pitanje da li je neobično što je Milanović u govoru upotrebio izraz koji se nalazi i u pjesmi srpskog benda, analitičar Davor Đenero je rekao da ne vidi ništa neobično da predsjednik govori modernim jezikom.

Smatra i da je time Milanović poslao poruku i izvan Hrvatske.

„Treba znati da se ova inauguracija s više pažnje prati u Beogradu nego u Hrvatskoj. Milanović je građanima Srbije poslao poruku da se ono što misli o Vučiću ne odnosi na državu Srbiju i na njene državljane“, ocijenio je Đenero, prenosi „Jutarnji list“.

loading...

58 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button