Jablanović izbačen iz vlade Kosova

Premijer Kosova Isa Mustafa saopštio je da dosadašnji ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Aleksandar Jablanović vise nije član njegovog kabineta.

Ministar za povratak i zajednice u kosovskoj vladi Aleksandar Jablanović izjavio je da nije podnio ostavku na tu funkciju i ocijenio da je odluka kosovskog premijera Ise Mustafe da više ne bude u njegovom kabinetu duboko razočaravajuća.

“Protesti Pokreta Samoopredjeljenje nijesu bili upereni toliko protiv mene, koliko protiv Srba i njihovog učešća u vladi”, rekao je Jablanović Tanjugu, nakon što je premijer Mustafa saopštio svoju odluku na konferenciji za novinare. 

Stav o daljem odnosu Srpske liste prema vladajućoj koaliciji, kako je naveo, biće zauzet u narednim danima nakon konsultacija sa premijerom Srbije Aleksandrom Vučićem i drugim “relevantnim faktorima”. 

Upitan o daljim političkim planovima, Jablanović je rekao da još nije dobio pisano obavještenje o odluci premijera Mustafe, i dodao da će se u narednim danima znati kakvi su planovi. 

Podsjetimo, nakon Jablanovićeve izjave u kojoj je one koji su kamenovali autobus sa Srbima za Badnje veče nazvao “divljacima” u Prištini su organizovani nasilni protesti kojima se traži njegova ostavka. 

Opoziciono “Samoopredjeljenje” navodi da je Jablanović uvrijedio majke Đakovice, što je on negirao i naveo da bi protesta bilo i bez njegove izjave, kao i da “Samoopredjeljenju” ne odgovara da u Vladi Kosova vide Srbe koji rade u interesu Srba. 

Jablanović je istakao da ne namjerava da podnese ostavku, a pored toga danas su na društvenim mrežama osvanule slike Jablanovićeve umrlice.

(B92)

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com