Novi Pazar istupio iz lige Srbije

Upravni odbor Rukometnog kluba Novi Pazar odlučio je danas da istupe iz Arkus lige Srbije!

Ovu odluku članovi uprave Novog Pazara donijeli su nakon utakmice sa Crvenom zvezdom u Beogradu tokom koje su ih navijači domaćina vrijeđali na nacionalnoj i vjerskoj osnovi.

Odluka o istupanju iz lige je donijeta jednoglasno!

“Na vanrednoj sjednici Upravnog odbora Novog Pazara jednoglasno je usvojen predlog klupskog rukovodstva. Odluku ćemo danas pismenim putem proslijediti rukovodstvu Arkus lige”, rekao je sekretar Rukometnog kluba Novi Pazar Demir Crnovršanin, prenosi “Indeksonline”.

Odluku Rukometnog kluba Novi Pazar potvrdio je i član Upravnog odbora Husein Memić.

“Nažalost, stavljamo tačku. Dugoročno, to je prava odluka. Da ne prepričavam sada šta se desilo. Pošto drugi ne žele da riješe problem, mi nećemo da Novi Pazar, Sandžak i Bošnjake dovodimo u neprijatnu situaciju. Želimo da se stvari viđene u Beogradu nikada više ne ponove. Mnogi će žaliti, u pitanju je istorija duga 55 godina, ali ne želimo da izlažemo ljude ovakvoj atmosferi”, rekao je član Memić.

Pazarci su nakon pet odigranih kola bili peti na tabeli A grupe Arkus lige sa tri osvojena boda.

Podsjetimo, na utakmici 5. kola Arkus lige Srbije između Crvene zvezde i Novog Pazara u dvorani “Šumice” u Beogradu navijači domaćeg tima su na nacionalnoj i jverskoj osnovi vrijeđali rukometaše Novog Pazara. Skandiralo se “Ratko Mladić”, poturice, a na tribinama je u jednom momentu razvučen i jedan uvredljiv transparent.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com