Rekonstruisana Ulica kralja Nikole i obezbijeđeno preko 120 novih parking mjesta - Volim Podgoricu

Rekonstruisana Ulica kralja Nikole i obezbijeđeno preko 120 novih parking mjesta

Gradonačelnik Glavnog grada Ivan Vuković obišao je završene radove na rekonstrukciji Ulice kralja Nikole i izgradnji parking prostora na Zabjelu. Tom prilikom, Vuković je kazao da ova dva projekta predstavljaju samo nastavak realizacije veoma ambicioznog investicionog ciklusa Glavnog grada

„Ulica kralja Nikole, jedna od najznačajnijih saobraćajnica, ne samo na Zabjelu, nego u Podgorici u cjelini, nakon više decenija dobila je potpuno novi izgled – novi kolovoz, nove trotoare, novi sistem rasvjete i novi drvored na potezu od 1,2km. U tom dijelu ulice, na 15 zgrada urađena je i nova fasada zahvaljujući aktivnostima naše Agencije za stanovanje. Nedaleko od mjesta na kojem se nalazimo urađena je velika površina. Tu smo dobili 60 parking mjesta i jedan mali drvored“, kazao je Vuković i istakao da je vrijednost radova koji su u ovom dijelu grada izvođeni od aprila iznosi 700.000,00 eura.

“Ovo predstavlja nastavak priče o naporima Glavnog grada da unaprijedi kvalitet života na Zabjelu, imajući u vidu sve ono što je urađeno prethodnih godina”, kazao je Vuković i podsjetio na temeljnu sanaciju Ulice 4. jula, Bracana Bracanovica, Vojvode Ilije Plamenca, 27. marta, Buda Tomovića, Filipa Lainovića, kao i na izgradnju novog parka na Zabjelu, nove sportsko-rekreativne zone.

„Mislim da slobodno možemo reći da je Zabjelo kao dio Podgorice za koji smo svi vezani, ne samo Zabjelčani koji su poznati po lokalpatriotizmu, praktično preporođen. Reakcije ljudi su fantastične i ja sam vrlo ponosan na to“, zaključio je Vuković.

Direktor gradskog preduzeća Putevi Radenko Bulatović, je podsjetio da je krajem 2020. godine Glavni grad uložio preko 300.000,00 eura u sanaciju dijela Ulice kralja Nikole, na potezu od Ulice slobode do Ulice Bracana Bracanovića u dužini od 920 metara.

„Završena je sanacija i drugog dijela Ulice kralja Nikole, na potezu od Ulice Bracana Braćanovica do Vojislavljevića, u dužini od 1,2km, a radovi su se izvodili u dvije faze. U prvoj fazi smo radili sanaciju trotoarskih površina, kada smo uklonili oštećene trotoarske površine, uradili nove ivičnjake i izbetonirali nove trotoarske površine. Nakon toga uslijedila je sanacija asfaltnog kolovoza. Vrijednost sanacije ovog dijela saobraćajnice je oko 400.000,00 eura“, kazao je Bulatović i dodao da je u ovom dijelu grada kreirano preko 120 novih parking mjesta što će umnogome doprinijeti poboljšanju kvaliteta života u ovom naselju.

Građani su pohvalili rad gradske uprave, te kazali da su zadovoljinji, ne samo razvojem Zabjela, već Podgorice u cjelini.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com