REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Snaga uma može da izliječi bolesno tijelo, čak i od najtežih bolesti - Volim Podgoricu

REZULTATI ISTRAŽIVANJA: Snaga uma može da izliječi bolesno tijelo, čak i od najtežih bolesti

Um je kontrolni centar svakog živog bića. Um može da donosi odluke, nauči nove stvari i osjeti emocije, ali može i da iscijeli tijelo. Dobro ste čuli, um može u potpunosti da uništi sve znakove bolesti.
Nešto najgore je kad vam ljekar kaže da bolujete od ozbiljne bolesti. Mijenjaju se planovi i život počinje da se vrti samo oko terapija i lijekova.

U slučaju da niste znali, a velike su šanse da niste, možete se izliječiti uz pomoć svojih misli. Ne, to nije mit, postoji i dokaz.

Čuda i nauka

Liječenje umom možete posmatrati i kao čudo i kao nauku. Mi čudima stavljamo svoje živote u ruke nekog velikog božanstva, moleći se da sve bolesti prođu. Međutim, nauka ima psihološko objašnjenje za taj fenomen.

Izgleda da placebo efekat ima veliku moć nad našim mislima i djelovanjem, popravljajući naše nedostatke. Takva tvrdnja je potresla medicinsku profesiju, pošto ljekari ne mogu da zamisle da njihovo zanimanje i lijekovi mogu da postanu potpuno beskorisni.

Testovi i istina

Jedini način da se ubijede oni koji su pomalo skeptični jeste da se otkriju rezultati nedavnih placebo testova. Ljudi sa različitim bolestima, poput HIV-a, raka i srčane bolesti (njih 3.500) testirani su na placebo efekat liječenja umom. Kada je test završen, njihova stanja su se poboljšala, a u nekim slučajevima i potpuno nestala.

Kako se navodi u radu koji je objavljen u žurnalu Projektivnih tehnika 1957. godine, čovjek po imenu Vrajt je dobio lijek i rečeno mu je da će taj lijek izlečiti njegov rak. Njegovi tumori su se drastično smanjili kada je počeo da pije lijek. Kada je shvatio da lijek u stvari nije lijek, njegovi tumori su ponovo porasli. Zatim su mu ljekari dali „bolju verziju“ onog istog lijeka, njegovi tumori su se ponovo smanjili. Pošto su vijesti prenijele da su sve verzije tog lijeka beskorisne, pacijent je sledećeg dana umro. Vjerovanje je doprinosilo da njegov um kontroliše tijelo i popravlja ono što nije u redu, a kada je vjerovanje nestalo, sumnja, depresija i frustracija su prevazišle volju za životom.

Utjeha iscjeljuje

Opšte je poznato da pacijenti koji se sami bore protiv bolesti imaju manje šanse da prežive u odnosu na one koji su u bolnici. Lekari i medicinske sestre ne daju samo lekove, već i pružaju utehu tokom lečenja. Čak i kada lekari daju lažne terapije, oni stvaraju pozitivno okruženje koje je potrebno svakome.

Šta um zaista može da učini

Um zapravo radi kroz odgovor na stres i relaksaciju. Postoje mnogi indikatori stresa u toku dana koji doprinose nastanku bolesti. Relaksacija stimuliše mozak da se izliječi od stresa.

Kada su ove stvari van ravnoteže, one mogu proizvesti bolesti ili nas učiniti podložnijim bolestima. U suštini, odbrambeni sistem tijela nije u optimalnom stanju kada je mozak preokupiran drugim stvarima.

Kada je u ravnoteži, mozak može da učini svašta. Ne samo da može da izliječi tijelo od bolesti, već može da izliječi i sam sebe. Mozak može da utiče na to da kosa ponovo izraste i da izliječi razne iritantne probleme.

Dakle, obzirom da suštinska ideja održavanja zdravlja dolazi iz moći uma, očigledno je da naše okruženje ima ogromnu ulogu u tome kako razmišljamo.

Tajna održavanja zdravog tijela jeste u okruživanju pozitivnim situacijama i ljudima i stimulisanju prirodnog ljudskog kontrolnog centra – uma.

Izvor: Webtribune.rs

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com