ROVČANIN: Spriječen pokušaj sajber prevare i nanošenja štete EPCG u iznosu od 400.000 eura

Direktor Elektroprivrede Crne Gore Nikola Rovčanin tvrdi da je spriječen pokušaj sajber prevare i nanošenja štete EPCG u iznosu od 400.000 eura.

“Nikako slučajno, baš u ovom trenutku društveno-političke krize, 20. januara oko 9 časova ujutru, kriminalnim sajber djelovanjem, koje je propraćeno falsifikovanjem dokumenata, pečata EPCG, mog potpisa i službenog mejla, pokušano je da se sa računa EPCG prenese 400 000 eura na jedan račun u Briselu. Naime, sa lažnog mejla koji je naizgled imao iste karaktere kao moj službeni, te posebno lažno kreiranog mejla finansijskog direktora, uz falsifikovane naloge ovjerene loše falsifikovanim pečatom i potpisom, te telefonskim pozivom upućenim banci od lica koje se lažno predstavilo da je izvršni direktor EPCG, izdat je nalog za hitan prenos ovih sredstava, a sve to u manuelnoj proceduri koju EPCG ne koristi. Naizgled savršeno i organizovano kriminalno djelovanje sa ciljem moje kompromitacije i nanošenje štete kompaniji je spriječeno”, tvrdi Robčanin, objavljeno je na Facebook profilu Demokrata.

Podnijeta je, kaže, krivična prijava, obaviještena policija i očekuje hitnu i brzu akciju otkrivanja počinilaca.

“Vrlo je simptomatično da se baš u ovom trenutku pokušava napraviti ovakav udar! Svakome mora biti jasno da se ljudi koji imaju čiste ruke, čiste namjere i koji su čistog obraza ne mogu kompromitovati. Nastavljamo da radimo u interesu građana, jačanjem proizvodnih kapaciteta kompanije i čuvanjem energetske stabilnosti cijele države”, navodi Rovčanin.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com