RUDOVIĆ SE VRAĆA U SKUPŠTINU: Vratiće mandat Abazoviću kad URA uđe u parlament! - Volim Podgoricu

RUDOVIĆ SE VRAĆA U SKUPŠTINU: Vratiće mandat Abazoviću kad URA uđe u parlament!

Bivši potpredsjednik Građanskog pokreta URA i nezavisni poslanik Neđeljko Rudović poručio je, u intervjuu za Pobjedu, da će prekinuti bojkot parlamenta i da će ubuduće učestvovati u radu Skupštine.

“Nakon teškog poraza na predsjedničkim i lokalnim izborima u aprilu i maju, bojkot je postao besmislen. Imao je itekako opravdanja nakon što je DPS uzurpirao vlast proizvodeći vanredno stanje u oktobru 2016, a njegov cilj je bio da ih opozicija zajednički natjera da pristanu na iole fer uslove za izbore. U međuvremenu, opozicione partije nijesu sarađivale, čak nijesu ni definisale zajedničke uslove za slobodne izbore. Izašle su na predsjedničke i lokalne izbore kao da ništa nije bilo. Samim tim su priznati svi sljedeći rezultati izbora, a DPS je uspio proljetos da trijumfom na predsjedničkim i lokalnim izborima stabilizuje vlast. Zbog toga, kao i zbog nedopustivog odsustva koordinacije u opoziciji bojkot postaje izlišan, a postignuto je nešto još gore stvoren je utisak da je DPS nepobjediv. To, naravno, nije tačno nego je djelovanje opozicije nezrelo i neodgovorno. U takvom ambijentu, dok neki opozicioni prvaci shvate da postoje zbog promjene vlasti, a ne da bi nanijeli štetu ostalima iz opozicije, ostaje nam jedino da koristimo parlament i da se direktno suočimo sa reprezentima politike koja Crnu Goru gura na stranputicu. Zbog toga ću ubuduće učestvovati u radu Skupštine Crne Gore”, objašnjava Rudović povratak.

Rudović dodaje da je zbog politike žrtvovao svoju profesiju.

Nemam namjeru da žrtvujem i svoje životne principe. Iako sam nosilac mandata, vratiću ga URA-i kada ona počne da djeluje u Skupštini, pošto sam se očigledno sa ostalima iz rukovodstva razišao oko politike iste. To sam javno saopštio u julu, kada sam dao ostavku na sve funkcije u URA-i.

Na pitanje Pobjede o ranijoj najavi formiranje crnogorskog opozicionog savezaRudović kaže da ovakav projekat za cilj ima promjenu vlasti.

“Svakodnevno se odvijaju konsultacije na raznim nivoima od kada sam u avgustu saopštio da svoje dalje političko djelovanje vidim jedino u tom pravcu. Očigledno je da svi oni koji su sanjali nezavisnu Crnu Goru i koji ne pristaju da njome upravlja štetočinska vlast priželjkuju da imaju što snažnije zastupnike na političkoj sceni”.

“Nakon što smo sa čelnicima SDP-a ustanovili da na tom planu razmišljamo na sličan način, stvorili su se uslovi da možemo da krenemo dalje. Ohrabruje interesovanje mnogih koji su u međuvremenu bili odustali od političkog djelovanja i koji su nedvosmisleno antirežimski nastrojeni”, dodaje on.

Pobjeda

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com