RUSI OSVOJILI I KRINKI: Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra - Volim Podgoricu

RUSI OSVOJILI I KRINKI: Pala jedina ukrajinska tvrđava na lijevoj obali Dnjepra

Predsjednik Rusije sastao se sa ministrom odbrane Sergejom Šojguom koji mu je podnio detaljan izvještaj o dejstvima ruske vojske u Avdejevki koji je ruska vojska zauzela 17. februara.

Ruski predsjednik je potvrdio da su se ukrajinski vojnici dali u bijeg i prije nego što su dobili komandu o povlačenju.

“To je bilo bjekstvo, a ne povlačenje”, rekao je Putin.

Ruska vojska je uspjela da izvede operaciju zauzimanja Avdejevke uz minimalne gubitke, potvrdio je ruski ministar odbrane.

“Ofanzivna dejstva nakon oslobođenja grada se nastavljaju ka zapadu, oslobođeno je 72 kvadratna kilometra. Generalno, operacija oslobađanja grada ući će u vojne udžbenike”, rekao je Šojgu.

Nije mi jasno kako se ukrajinska komanda prema svojim vojnicima odnosi kao da nisu njihovi ljudi, rekao je Putin.

Podzemna utvrđenja u Avdejevki građena su devet godina, poraz ukrajinske vojske u tom gradu je veliki uspjeh, istakao je Šojgu.

Ukrajinske oružane snage su tokom povlačenja iz Avdejevke ostavile za sobom mnogo naoružanja, uključujući i strano naoružanje. “Ukrajinska vojska nije minirala zgrade u gradu, jer jednostavno nije imala vremena, neprijatelj je vrlo brzo pobjegao”, rekao je Šojgu.

Ruski vojnici su, prema riječima predsjednika, pokazali hrabrost i herojstvo prilikom oslobađanja grada i biće nagrađeni.

Krinki su se vratili kući

Ruski ministar odbrane je, govoreći o akcijama ruske vojske na frontu, potvrdio da je oslobođen još jedan grad u hersonskom pravcu.

Krinki su potpuno pod ruskom kontrolom, tamo je poraženo 3.500 ukrajinskih vojnika, precizirao je ruski predsjednik u razgovoru sa ministrom.

Oružane snage Ukrajine su u gradu Krinki prvi put upotrebile velike dronove sa četiri krila “baba jaga” za snabdijevanje svojih trupa, rekao je Šojgu Putinu.

“Potiskivanje ukrajinskih trupa nije išlo lako jer su Ukrajinci neprestano granatirali sa desne obale, artiljerija i dronovi neprijatelja su bili veoma aktivni. Tu smo možda prvi put vidjeli da prenose municiju, hranu i ljekove velikim dronovima”, naglasio je Šojgu

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com