Rusi zauzeli Kleščejevku, veliki gubici Oružanih snaga Ukrajine - Volim Podgoricu

Rusi zauzeli Kleščejevku, veliki gubici Oružanih snaga Ukrajine

Ruska vojska preuzela je kontrolu nad selom Kleščejevka, koje se nalazi u blizini Artjomovska (Bahmut), saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Kako je saopštio resor odbrane, naselje u DNR su pod kontrolu preuzele ruske jedinice Južne grupe snaga.

“Kao rezultat aktivnih akcija, jedinice Južne grupe snaga oslobodile su naselje Kleščejevka Donjecke Narodne Republike”, navedeno je u izvještaju Ministarstva odbrane Ruske Federacije.

Resor je naglasio da je ruska vojska pobjedila i ljudstvo i opremu 33. mehanizovane, 79. desantno-jurišne brigade Oružanih snaga Ukrajine i 116. brigade PVO u rejonima naselja Georgijevka, Ostroje i Konstantinovka u Donjeckoj Narodnoj Republici.

Ministarstvo odbrane saopštilo je da dnevni gubici Oružanih snaga Ukrajine na ovom području iznose više od 365 vojnika, dva borbena oklopna vozila, 18 vozila, haubice D-20 i D-30, topove M119 i L-119.

Ranije je saopšteno da ruske trupe nastavljaju da vrše pritisak na ukrajinske u pravcu Harkova, zauzimajući naseljena mjesta. Zarobljeni vojnici Oružanih snaga Ukrajine govore o niskom kvalitetu odbrane ukrajinske strane.

Međutim, ruski vojni dopisnik Jurij Kotenok je pozvao da se ne računa previše na brzo uništavanje odbrambenih linija Kijeva, jer se ukrajinske trupe žestoko opiru.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com