Saradnja u digitalizaciji lokalne samouprav - Volim Podgoricu

Saradnja u digitalizaciji lokalne samouprav

Ministar javne uprave Marash Dukaj, sa saradnicima održao je sastanak sa stalnom predstavnicom UNDP u Crnoj Gori, Ekaterinom Paniklovom i vođom tima za upravljanje i odgovorne institucije, Ivanom Boškovićem i šeficom višedržavne kancelarije UNOPS-a Mikelom Telatin i projektnim menadžerom Armenom Čekićem.

Na sastanku je razgovarano o zajedničkim koracima u oblasti digitalizacije lokalne samouprave, u cilju unapređenja i izgradnje snažne digitalne infrastrukture, dobrog upravljanja, uključujući eUpravljanje i razvoj elektronskih usluga.

Ministar Dukaj je naglasio da je jedan od strateških prioriteta Ministarstva digitalna transformacija na centralnom i lokalnom nivou gdje je neophodno uključivanje svih aktera u ovom procesu, a između ostalog i međunarodnih organizacija koje aktivno doprinose procesu digitalizacije i reforme javne uprave kroz implementaciju različitih projekata. Naglasio je da je krajnji cilj svih učesnika u procesu digitalizacije  sinergijsko djelovanje kroz saradnju i kooperativnost aktivnosti, između ostalog i na lokalnom nivou, a u skladu sa strateškim okvirima i prioritetima.

Predstavnici UNDP-a su istakli značaj i važnost digitalizacije cjelokupnog društva, i da će fokus u pojedinim projektima u narednom periodu biti pored novih e-usluga i digitalizacija na lokalnom nivou.

Predstavnici UNOPS-a su predstavili efekat projekta koje su realizovali u oblasti e-uprave na lokalnom nivou i iskazali spremnost da pomognu Ministarstvu. U skladu sa bogatim iskustvom i ekspertizom koje imaju u oblasti eUpravljanja na lokalnom nivou, daće doprinos daljem razvoju javne uprave i boljim uslugama građanima.

Na sastanku je zaključeno da u cilju većeg stepena digitalne transformacije kroz zajedničku saradnju UNDP-a i UNOPS-a i obezbjeđivanjem kvalitetnijeg sinergijskog efekta, Ministarstvo javne uprave, koordiniraće projektima sa fokusom na digitalizaciju lokalnih samouprava.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com