ŠARANOVIĆ: Glavni grad će biti najsnažnija podrška podgoričkim vrtićima - Volim Podgoricu

ŠARANOVIĆ: Glavni grad će biti najsnažnija podrška podgoričkim vrtićima

Zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović sastao se sa direktoricama dvije najveće vaspitno obrazovne ustanove u Crnoj Gori, direktoricom JPU „Đina Vrbica“, Bojanom Razić i direktoricom JPU „Ljubica Popović“, Vesnom Nikolić, sa kojima je razgovarao o konkretnim projektima koji imaju za cilj unapređenje boravka djece u predškolskim ustanovama.

„Imajući u vidu da je nedostatak vrtića naš najveći izazov, ali i brojne poteškoće sa kojima se susrijeću roditelji i djeca tokom boravka u vrtićima, Glavni grad će pružiti podršku predškolskim ustanovama. Uvjeren sam da brzom intervencijom možemo ići ka rješavanju izazova sa kojima se susrjeću ove dvije najveće vaspitno obrazovne ustanove u našoj zemlji, i time unaprijediti uslove za kvalitetniji boravak podgoričke djece u njima. Zajedno sa nadležnim gradskim preduzećima, obići ćemo sve vrtiće tokom ljetnjeg perioada i do početka školske godine konkretnim potezima stvoriti pretpostavke za ljepši boravak u podgoričkim vrtićima“, naglasio je Šaranović.

Direktorice dvije navedene vaspitno obrazovne ustanove zahvalile su zamjeniku gradonačelnice na srdačnom prijemu i konkretnim predlozima koji su usmjereni na rješavanje nekih od najvećih izazova sa kojima se ove ustanove susrijeću, kao što su prostorni kapaciteti, prilazi vrtićima i parkinzi u skoro svim podgoričkim naseljima, te komunalni problemi koje je, uz pomoć Glavnog grada, potrebno riješiti u narednom periodu.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com