SASVIM LIČNO: Ljubav tražite na drugom mjestu, a nama odgovorite ko je kriv što smo u živom blatu - Volim Podgoricu

SASVIM LIČNO: Ljubav tražite na drugom mjestu, a nama odgovorite ko je kriv što smo u živom blatu

A kad sve to prođeš, podigneš, vaspitaš, iškoluješ, sačuvaš od droge i kriminala, sačuvaš od podaničkog i partijsko poltronskog mentaliteta, usadiš vrijednosti koje odudaraju od onih koje se ovdje afirmišu tri decenije.... Kad sve to prođeš, tvoja djeca pakuju kofere jer su ovdje građani drugog reda

Piše: Vesna Radojević, osnivač i urednik Portala Volim Podgoricu

Na samom početku – pokušaću da ovo obraćanje bude što kraće iako je to veliki izazov – iskreno žalim što su Vas potresli komentari ispod Vašeg stava objavljenog na Portalu Volim Podgoricu, od kojih su neki zaista neprimjereni demokratskom društvu.

Ali, gospođo Sekulić, mi u Crnoj Gori ne živimo u demokratskom društvu. Pitanje je – zašto? I ko je kriv? Ja, sigurno, nisam. Ni Portal “Volim Podgoricu” koji je, u skladu sa osnovnim postulatima profesije, objavio stav aktuelnog ministra ekonomije Jakova Milatovića, a potom i Vaše reagovanje, kao relevantno jer ste upravo Vi do prije nešto više od godine, vodili isti resor.

MILATOVIĆ SA JOANIKIJEM O MJERAMA ZA POVEĆANJE NATALITETA: Vjerske zajednice su nam snažni partneri na  ovom putu

Osjećam se prozvanom, kao osnivač i urednik Portala “Volim Podgoricu”, ali i kao žena, majka, i građanka ove države. Kao što su se, vjerovatno, osjetili prozvanima gotovo 500 čitalaca portala koji su našli za shodno da Vam odgovore u komentarima. Neki zaista neumjesno, i to nipošto ne opravdavam, ali većina argumentima i obrazloženjima koja su apsolutno logična. Vi ste odabrali da targetirate ove prve, a da se, ni fusnotom, kao poslanica, i javna ličnost čije riječi, a mnogo više djela, određuju život svih nas, ne pozabavite ovima drugima.

Ovi drugi, kojih je većina, su Vam poručili da ste sve ono što kritikujete na svom Tvteru – upravo Vi, odnosno Vaši ideloški i politički istomišljenici, kreirali tokom protekle tri decenije. Da Vas citiram: “Ah, ironije”.

Možda Vi, gospođo Sekulić, vjerujete da je Crna Gora uređeno,, demokratsko i prosperitetno društvo, ali to je zbog toga što Vi ne živite u Crnoj Gori, ni u Podgorici, niti sa onima koje, kako kažete, srećete na ulici, a koji su Vas izvrijeđali u komentarima.

Vi, i vaši ideološki istomišljenici, živite u paralelnom univerzumu, gdje nema siromaštva, samohranih majki i njihove uplakane i gladne djece, gdje nema nepravde, korupcije, kriminala, klijentelizma, partijskog zapošljavanja. Vi živite u univerzumu gdje novca i “prosperiteta” ima u neograničenim količinama, gdje se prosječna plata prosječnog crnogorskog građanina potroši na večeru u restoranu ili neki, po Vašim aršinima, osrednji par cipela.

U “elitnom” Univerzumu u kojem Vi živite potpuno je irelevantno sve što navodite – posao, porodiljsko, domovi zdravlja, ginekolozi, besplatne vantjelesne oplodnje, vrtići za djecu… To su pitanja za Univerzum u kojem živi većinska Crna Gora, uključujući i mene, a koji ste Vi, i Vaši partijski drugovi, kreirali za nas.

Jedna Crna Gora za vas, druga za nas. U Vašem Univerzumu novac i moć riješavaju sve. U našem, institucije države koje bi trebalo da brane i brinu da svako od nas bude jednak, i ostvari svoja prava, su i dalje zarobljene od strane vas. I služe vama.

Sa takvih pozicija, teško je reći bilo šta što bi Vas, i slične, dirnulo, ganulo, pomjerilo, natjeralo da makar razmislite prije nego se ostrvite na (saglasna) nevaspitane autore prizemnih i primitivnih komentara. I da se zapitate, da li ste možda malčice “zaslužni”, kao neko ko tri decenije kreira i sprovdi sve politike, što smo ekonomski, politički, moralno, duhovno, mentalitetski, tu gdje jesmo?!

Na moju veliku žalost, ispostavilo se da su oni koji su vas naslijedili na državnom kormilu, tokom protekle tri decenije, srasli sa obrascima koje ste vi plasirali, po kojima ste djelovali, i na kojima ste opstajali.

Na moju veliku žalost, danas izgleda da je Crna Gora u živom blatu. Svaki potez koji naprave donosioci odluka, vuče nas sve dublje..

Za razliku od Vas, i gospodina Duška Markovića, koji Vam na svom Tviteru odaje priznanje i podstiče Vas u “borbi za lične, građanske i vjerske slobode” ja živim u Crnoj Gori. I u Podgorici. Srećem komšije svakodnevno. Sa nekima se izljubim. Sa nekima ispričam. Znam kako žive. Šta misle. Znam jesu li primili platu. Jesu li djeci kupili patike u Gintašu ili na Tuškoj pjaci.

Pitanje djece, njihovog rađanja, vaspitanja, obrazovanja, zapošljavanja, ne smije biti (samo) lično. Mora biti prioritetno državno pitanje!

U pravu ste za jedno – ružne i neprimjerene komentare upućene Vama lično, administrator je trebalo da obriše. I obrisao je, ali nije mogao baš odmah. Gospođo Sekulić, komentara na Vaš stav je bilo skoro 500, a naš portal, kao nezavisan medij, ne može da priušti da plati osobu koja bi vodila računa isključivo o tome i promptno brisala neprimjerene komentare. A i za to ste zaslužni upravo Vi, i vaši ideološki istomišljenici koji su, kapom i šakom, što preko resornih (i neresornih) ministarstva i državnih preduzeća, dijelili novac poslušnim medijima, koji, stoga, uredno brišu, ne samo neprimjerene komenentare, nego i svako kritičko mišljenje.

Na moju veliku žalost, a time potkrepljujem i prethodni stav o naslijeđu koje ste ostavili Crnoj Gori, i aktuelna vlast, ne podnosi nezavisne medije, pa su direktori najprofitabilnijih državnih preduzeća, poput EPCG i CEDIS-a, nastavili da isporučuju novac na račune istih medija (?!) koje je bivša vlast obilato finansirala, i od mog novca, na račune medija za koje malo ko zna i da postoje, i nekih trećih, po kriterijumima samo njima poznatima. Pardon. Kriterijumi su jasni svima. Ali nisu zakoniti, legitimni, niti moralni.

Portal Volim Podgoricu, koji, nakon 10 godina postojanja, ima pola miliona čitalaca, koji svakog mjeseca otvore 7 miliona stranica, a pritom je nezavisan, smeta i bivšoj i sadašnjoj vlasti. Nema razlike.

Administrator Portala Volim Podgoricu Vam otpozdravlja i odgovara na pitanje da li Vas voli jer ste, kako kažete, i Vi Podgoričanka.

Poručuje Vam da ljubav tražite na drugom mjestu, a da kod građana koje trenutno zastupate u parlamentu, pokušate da zavrijedite poštovanje, ne izigravanjem mučenice i žrtve, već djelima na dobro ove države, i svih njenih građana.

P.S.

Eh da, da Vas parafraziram: A jednom, kad budem malo manje bijesna, ću vam ispričati kako izgleda u Crnoj Gori kao samohrana majka podizati dvoje djece… A kad sve to prođeš, podigneš, vaspitaš, iškoluješ, sačuvaš od droge i kriminala, sačuvaš od podaničkog i partijsko poltronskog mentaliteta, usadiš vrijednosti koje odudaraju od onih koje se ovdje afirmišu tri decenije…. Kad sve to prođeš, tvoja djeca pakuju kofere jer su ovdje građani drugog reda.

I tješiš se, da je bolje da ih želiš, nego da ih žališ.

 

 

 

 

 

 

 

3 komentara

  1. Za Sekulovićku je dovoljno reći da je istaknuti član DPS-a, što automatski znači osoba bez morala

    1. Milice, to po tebi znači i da su 150 000 građana CG “osobe bez morala”, je l da? Milica, jedna u majke…blago majci!

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com