ŠĆEKIĆ: Institucije sistema ponovo ubijaju mog brata - Volim Podgoricu

ŠĆEKIĆ: Institucije sistema ponovo ubijaju mog brata

Slavica Šćekić, sestra Slavoljuba Šćekića, istaknutog policijskog inspektora, koji je ubijen 30. avgusta 2005. godine, poručila je novoj vlasti da bi trebalo da se pokrenu i napokon založe da konačno sudski postupak za ubistvo njenog brata, koji se vodi trenutno pred Apelacionim sudom, ugleda svjetlost dana i da optuženi dobiju zasluženu kaznu.

Kako je kazala u emisiji „Kontakt“ Radio televizije Nikšić, skoro dvije decenije, tačnije 18 godina crnogorske institucije nijesu stavile tačku na taj slučaj i nema pravosudnog epiloga.

„Kazna za to počinjeno krivično djelo mora biti 30 godina zatvora, ništa manje. Iz razloga jer je to teško krivično djelo i iz razloga što je moj brat bio visoki državni funkcioner, istaknuti inspektor, koji se borio protiv mafije, protiv organizovanog kriminala i korupcije. On je štitio državu i građane od mafije, štitio je ustavni poredak države.Oni su dužni i u obavezi im je da rasvjetljavanje ubistva moga brata bude prioritet. Dužni su da privedu licu pravde preostale učesnike u ubistvu Slavoljuba“, kaže Ščekić.

Kako napominje presuda je do sada ukidana tri puta i vraćana na ponovno suđenje Višem sudu

„Institucije sistema ponovo, dvadeset godina ubijaju mog brata. Nije svejedno prisustvovati suđenjima i gledati lica ubica, preko puta. To je jako bolno i veoma teško. Vjerovatno postoji razlog zašto se odugovlači sa procesom. Žele da zaboravimo, da se porodica umori i prestane da se zanima za krajnji ishod. Sumnjam da je razlog to što neposredni izvršioci i organizatori ubistva moga brata, znaju od koga su dobili nalog da se ubije Slavoljub. Vjerovatno ucjenjuju nalogodavce ubistva-ako budu oni osuđeni, da će reći ko je naredio ubistvo. Tako da se drže u nekoj pat situaciji. Ne smiju da ih osude, a ne mogu zbog pritiska javnosti da ih oslobode“,smatra Šćekić.

Slavoljub je, kako dodaje njegova sestra, radio na slučajevima teških krivičnih djela i mnoga je rasvijetlio. Godinama optužuje nekadašnje visoke funkcionere ANB-a Zorana Lazovića i Duška Golubovića da su umiješani u slučaj ubistva njenog brata.

„Iznad tih teških krivičnih djela stoji najveći mafijaš u Crnoj Gori koji se prikrivao funkcijom državnog zvaničnika. Nekada je pokrivao mjesto premijera, nekada predsjednika. A moj brat je otkrio šta je on radio. Više puta sam javno i rekla ko je taj čovjek, to je Milo Đukanović“, ističe Ščekić.

Ni nakon 30.avgusta 2020.godine i izborne smjene vlasti Demokratske partije socijalista, nove vlasti i donosioci odluka nijesu rasvijetliji slučaj ubistva Slavoljuba Šćekića do kraja, a Slavica kaže da je očekivala.

„Nema nikakvih promjena. Očekivala sam više na svim poljima. Samo se smjenjuju funkcioneri na vlasti i sve se završava samo na priči. Da li su to promjene koje smo tražili? Hoće li ih biti? Voljela bih“, zaključuje Šćekić.

(RTNK)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com