Šćekić: Zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost - Volim Podgoricu

Šćekić: Zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost

Potpredsjednik Vlade za demografiju i mlade i ministar sporta i mladih Dragoslav Šćekić, svečano je otvorio adaptirani košarkaški teren Resursnog centra za djecu i mlade „Podgorica“.

Potpredsjednik Šćekić je rekao da otvaranje terena Resursnog centra samo početak inkluzije djece i osoba sa poteškoćama u razvoju u društvo.

“U obavezi smo da im obezbijedimo najbolje moguće uslove za nesmetano funkcionisanje. Realizacija ovog projekta je dokaz da zajedno možemo graditi bolju i ljepšu budućnost za sve nas, a posebno za najosjetljivije kategorije stanovništva“, kazao je Šćekić.

Adaptacija terena Resursnog centra, kako je rekao, bila je visoko u agendi projekata Ministarstva sporta i mladih, a potpredsjednik Šćekić je iskoristio priliku da izrazi zahvalnost svima koji su na bilo koji način učestvovali u realizaciji projekta.

“Iskoristite teren na najbolji način. Igrajte se, trenirajte, uživajte u svakom trenutku provedenom ovdje. Neka ovo bude mjesto gdje ćete se uvijek osjećati dobrodošlo, sigurno i inspirisano”, bila je poruka potpredsjednika Šćekića.

Direktorica Resursnog centra Marijana Antonijević, rekla je da su iz te institucije dugo čekali da sportski poligon u njihovom dvorištu dobije današnji izgled.

„Rekonstrukcijom sportskog poligona dobili smo kvalitetnije i bezbjednije uslove za bavljenje sportom naših učenika“, kazala je Antonijević.

Ona je iskoristila priliku da se zahvali Ministarstvu sporta i mladih, kao i potpredsjedniku Vlade i ministru sporta i mladih Dragoslavu Šćekiću na uloženim naporima da teren u dvorištu Resursnog centra dobije današnji izgled. Takođe, zahvalila se i predsjedniku Paraolimpijskog komiteta Crne Gore i profesoru Ivanu Tomiću na datom doprinosu.

Ministarstvo sporta i mladih je finansiralo adaptaciju košarkaškog terena u dvorištu JU Resursni centar za djecu i mlade „Podgorica“, a projekat je podrazumijevao postavljanje tartan podloge, zamjenu košarkaških tabli i izradu jame za skok u dalj.

Vrijednost čitave investicije iznosi 40 hiljada eura.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com