SDT podnijelo krivičnu prijavu protiv Drobnjaka, osumnjičen da je postao član kriminalne organizacije

 Specijalni tužilac Miroslav Turković saopštio je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) 13. januara podnijelo krivičnu prijavu protiv Đ.D, kojeg sumnjiče da je postao član kriminalne organizacije koju su formirala dva NN lica.

Turković je, na konferenciji za novinare, rekao da Đ.D. sumnjiče da je manipulisao kontejnerima u kojima se nalazila opojna droga,

On je dodao i da sumnjiče nepoznate državljane Ekvadora da su postali prpadnici te kriminalne organizacije, a da je njihov zadatak bio da nabavljaju plombe, ostavljaju ih u kontejnerima sa kokainom, kako bi ih drugi pripadnici kada preuzmu drogu ponovo plombirali.

“Đ.D. sumnjiče da je označio kontejner kojim je u Bar početkom januara stigla droga i preusmjerio ga ka Voliju da bi omogućio ostalim članovima kriminalne grupe da je preuzmu, ali da su u tome spriječeni”, rekao je Turković i istakao da je cilj ove kriminalne organizacije bio je da se droga uzme ispod mjere carinskog nadzora u slobodnoj zoni.

V.d. direktorica Uprave prihoda i carina Milena Petričević je kazala da je akcija zapljene kokaina realizovana zahvaljujući savjesnom radu carinika.

“Radi se o kontejnerskom sadržaju koji je 2. januara uplovio brodom Spirit of chennai, na kom su od 109 kontejnera u 70 bile banane”, rekla je Petričević.

Prema njenim riječima, carinski službenici ispoštovali sve procedure i primjenom tih parametara na skeneru otkrili da je jedan kontejner kontaminiran.

Petričevi je odgovarajući na pitanje ko sve ima pristup Slobodnoj carinskoj zoni, saopštila da su nju dočekale zaključane kapije.

“S obzirom na to da sam preuzela i ovlašćenja napravila sam proceduru kako da prođem kapiju i ne bih više ništa rekla” kazala je Petričević.

Ona je istakla da je pošiljka otkrivena isključivo zahvaljujući službenicima Uprave prihoda i carina.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić kazao je da su za pošiljku kokaina koja je oktrivena prije nekoliko dana saznali od policije.

Prema njegovim riječima, prvi nalazi istrage ukazuju da krajnja destinacija isporuke nije bio logistički centar Volija već dio slobodne carinske zone u luci Bar.

Katnić je rekao da su otkrili plombu koja je garant uz indikator temperature da tovar od Ekvadora do Bara nije niko dirao i otvarao.

On je na pitanje da li očekuje da ga novi Tužilački savjet smijeni odgovorio: “Ne vjerujem da će novi Tužilački savjet, ako budu radili po zakonu, a ja nemam razlog da u njih sumnjam, prekinuti moj radni odnos”, kazao.

On je dodao i da još nije stekao uslove za penziju i da bi to bio veliki trošak za državu kada bi došli do Strazbura.

Odgovarajući na pitanja da li su donijeli odluku u predmetu Pandora papiri, Katnić je rekao da su uradili sve što je bilo moguće.

Upitan da prokomentariše izjavu potpredsjednika Vlade Dritana Abazovića da bi što prije trebalo da bi sadašnji GST trebalo što prije da bude smijenjen, Katnić je rekao da Abazović mora reći zbog čega on insistira na tome.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com