SEKULOVIĆ: Premijer mi izdao nezakonito uputstvo, savjest mi je čista (VIDEO)

Na današnjem Odboru za bezbjednost i odbranu, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović poručio je da bi usmjerili Crnu Goru u pravom pravcu nije dovoljno da jedan ministar ili jedna Vlada radi posao kako treba. Moramo svi da radimo posao kako treba, zajedno. Nadam se da će cetinjska epizoda da nas opameti. Ako nas ne opameti, taj krst ćemo morati svi da nosimo na našim leđima dok smo živi, jer ćemo uništiti budućnost našeg potomstva.

Ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović saopštio je da je njemu obavezujuće uputstvo dostavila generalna sekretarka Vlade Žana Praščević – Milačić i rekla “Evo ovo je od premijera”.

“To uputstvo je u drugim situacijama i slučajevima je potpuno zakonito sredstvo uticaja, upozorenja, zovite ga kako hoćete. U ovom slučaju ono nije bilo zakonito, jer operativna nezavisnost policije znači da ne može niko u operatitvnom smislu ništa da uradi”, kazao je Sekulović.

”Cetinjski događaji su primarno posljedica loše političke klime, nedostatka političkog dijaloga, brutalnog sukoba na više frontova koji može da nas dovede do gubitka ljudskih života. Mene je tog dana od toga bilo najviše strah. Da smo izgubili jedan ljudski život ko zna na šta bi Crna Gora ličila. Da se to desilo, taj dan, 5. septembra bi sahranili Crnu Goru. Srećom, ali i profesionalnim radom nadležnih organa urađeno je sve da situacija u krajnjem, na zadovoljstvo najvećeg broja crnogorskih građana i građanki, pozitivno ocijenjena i da su ljudi odahnuli kad se sve završilo”, kazao je Sekulović.

Što se tiče lanca komandovanja, dodaje, da je funkcionisao u skladu sa zakonom.

”Ja kada sam preuzeo ovu funkciju rekao sam da ću raditi sve što je u zakonom i principima i da od toga neću odstupiti. Moja savjest je mirna. Mogu slobodno svakoga direktno da pogledam u oči vezano za sve što se dešavalo tih dana. Crna Gora ovako podijeljena teško da može dalje. Imali smo šansu 1999. godine kada smo mogli mudrom politikom da transformišemo Crnu Goru u modernu državu takvu šansu imamo i danas. Mi smo ovakvim ponašanjem krenuli ka tome. Meni nije stalo hoću li biti na ovoj funkciji ili ne. Čudo je što sam ostao ovako dugo opstao u ovakvim okolnostima i generalno mogu da budem zadovoljan. Ali sam zabrinut za sudbinu Crne Gore. Da bi usmjerili Crnu Goru u pravom pravcu nije dovoljno da jedan ministar ili jedna Vlada radi posao kako treba. Moramo svi da radimo posao kako treba, zajedno. Nadam se da će cetinjska epizoda da nas opameti. Ako nas ne opameti, taj krst ćemo morati svi da nosimo na našim leđima dok smo živi, jer ćemo uništiti budućnost našeg potomstva”, kazao je Sekulović.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com