Sergej Surovikin mogao bi da postane novi vođa Vagnera - Volim Podgoricu

Sergej Surovikin mogao bi da postane novi vođa Vagnera

Ruski general Sergej Surovikin mogao bi da postane novi šef Vagnera – spekulišu ruski mediji.

Surovikin je učestvovao na sastanku sa vođstvom alžirskog vojnog odjeljenja, što ukazuje na početak kampanje za imenovanje na mjesto koje je imao osnivač ove privatne vojne kompanije Jevgenij Prigožin.

Taj zaključak donijet je je uvidom u fotografiju generala Surovikina koja se pojavila na društvenim mrežama. Kako je platforma “TP Čeka-OGPU” saznala, fotografija Surovikina snimljena je u Alžiru, gdje je on otišao na sastanak sa vojnim vođstvom te sjevernoafričke zemlje.

Surovikin je na svim sastancima bio u civilu, što potvrđuje njegovo otpuštanje iz redova Oružanih snaga Rusije, tvrde pojedini ruski mediji. Još ranije, 4. septembra, pojavila se fotografija Surovikina tokom šetnje sa suprugom u Moskvi.

Nestao iz javnosti posle pobune Vagnera

Surovikin se u javnosti nije pojavljivao od 24. juna, kada dana se obratio borcima Vagnera apelom da zaustave pobunu. Navodno su ga ruska nadležna tijela osumnjičila za učešće u toj pobuni.

Surovikin je bio zamjenik komandanta u Ukrajini, koju predvodi komandant Glavnog štaba Valerij Gerasimov. Upamćen je i po komandi za povlačenje 30.000 dobro naoružanih i vojnom tehnikom dobro opremljenih jedinica i ruske 58. armije sa desne obale Dnjepra u Hersonskoj oblasti i istoimenog administrativnog središta u jesen prošle godine.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com