Sjećate li se Podgoričanina Zarije, heroja vatrogasca koji nije dobio posao? E, pa evo gdje je sada! (FOTO) - Volim Podgoricu

Sjećate li se Podgoričanina Zarije, heroja vatrogasca koji nije dobio posao? E, pa evo gdje je sada! (FOTO)

Sjećate li se Podgoričanina Zarije Pejovića, heroja vatrogasca, koji uprkos apela porodice sa četvoro djece kojoj je pomogao, i cijele Podgorice, nije dobio rješenje za posao u podgoričkoj Službi zaštite i spasavanja?

Milić Vidić iz sela Pelev Brijeg pokraj Podgorice, otac četvoro maloljetne djece u noći izmedju 23. i 24. novembra za tili čas je u požaru ostao bez krova na glavom.

Inicijativom mladog vatrogasca Zarije Pavićevića, koju je pokrenuo na Fejsbuku, Vidiću su u roku od nekoliko dana riješili pitanje krova nad glavom. Hrabri i humani vatrogasac, Zarija, uspio je da pomogne Vidićima, ali ne i – sebi! Iako je savjesno i predano radio svoj posao pet proteklih godina, stalno pod ugovorom ne dužim od tri mjeseca, Zarija, po ocjeni nadležnih, nije zavrijedio da bude primljen za stalno na konkursu koji je služba zaštite raspisala 26. marta prošle godine. Vidić je, revoltiran činjenicom da je Zarija ostao bez posla, poručio nadležnima da se tako ne ponaša prema hrabrim i časnim radnicima.

“Moja porodica i ja smo našli za shodno da se na neki način zahvalimo i  pokušamo da pomognemo Zariji Pavićeviću. Mi nerijetko zaboravimo one tihe heroje medju nama pa se tako i ovog puta Crna Gora oglušila i opgriješila o ovog mladića koji je vrlo sabrano, samoinicijativno i razumno pokrenuo akciju pomoci mojoj porodici”, kaže Vidić u svom pismu.

On je tada pojašnio da je Zarija Pavicevic, već četiri mjeseca bez posla u podgoričkoj Službi zaštite.

PODGORIČKI VATROGASAC POMOGAO PORODICI VIDIĆ I – OSTAO BEZ POSLA!

ZAŠTO ZARIJI NE DATE DA BUDE VATROGASAC? Hrabrog Podgoričanina ponovo odbili

PRAVDA ZA ZARIJU Humani Podgoričanin ponovo je konkurisao za posao vatrogasca: Potajno se nadam

PRAVDA ZA ZARIJU: Cijela PODGORICA stala uz časnog mladog vatrogasca koji je, umjesto NAGRADE dobio OTKAZ!

Na Facebooku je napravljena grupa Pravda za Zariju, a ovaj mladi i hrabri Podgoričanin se nadao da će konačno dibiti rješenje za posao – želio je da radi ono što najviše voli, da bude vatrogasac.

Međutim, želja mu se nije ispunila, pa je Zarija spakovao kofere i odletio u – Ameriku!

Фотографија корисника Zeljka Gazivoda

– To što me nisu primili, bio je jedan od razloga što sam otišao. Možda, prije, okidač, nešto što je presudilo da prelomim i odem – priča Zarija za portal Volim Podgoricu. On u Americi ima ujaka kod koga je otiša. Zaposlio se, radi, i zadovoljan je!

-Želio sam da upoznam Ameriku, drugu kulturu, i mogu reći da je život ovdje i tamo kao nebo i zemlja, po pitanju svega, građanskih prava, nalaženja posla, prava na istom, plaćanju, zaradama, mentalitetu. Kao da sam na drugoj planeti! – kaže Zarija koji se u Njujorku druži i sa Podgoričanima.

Iako domovina i nije baš bila fer prema njemu, pogledajte kako joj se obraća!

Ipak, ni u Njujorku, Zarija ne odustaje od svoje ljubavi.

-Vratiću se pred ljeto da odradim vatrogasnu sezonu, pa onda opet – Amerika – kaže ovaj veseli mladić koga je, očigledno, teško slomiti.

Amerika je Crnoj Gori, možda, zauvijek preotela jednog hrabrog, humanog, vrijednog mladića.  Amerika ga je priglrila, a Crnoj Gori ostaje da se pita i dalje – zašto njena mladost odlazi?

(Volim Podgoricu)

 

 

 

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com