“Skandalozno da ministarka odbrane NATO države daje intervju za In4S”

Današnjim intervjuom odlazeće ministarke Injac nacionalističkom glasilu In4S koji je, kako to stoji u Izvještaju američkog State Departmenta označen kao dio tzv. propagandističkog ekosistema ruske kampanje dezinformacija, Injac je još jednom potvrdila da nije ministarka odbrane NATO države već proksi ruskih interesa u regionu, saopšteno je iz DPS-ove Komisije za odbranu i bezbjednost.

“Podsjećamo odlazeću ministarku da je rusofilski In4S osnovan u predvečerju ruske medijske agresije na Crnu Goru, kao proizvod medijske strategije za širenje malignog uticaja i da je ništa drugo do lansirna rampa za zagovornike proruske politike i glasne protivnike članstva naše države u NATO.vTakođe, podsjećamo odlazeću ministarku i na stav otpravnice poslova u Ambasadi SAD u Crnoj Gori Džudi Kuo, koja je krajem 2019. godine kazala da ovaj medij radi po direktivama Kremlja. Zaista jako “reprezentativno” djeluje svim našim partnerima kada ministarka odbrane države članice NATO Alijanse za svoju medijsku podršku ima isturenu ruku ruske propagande čiji je osnovni cilj bezbjednosna destabilizacija čitavog regiona”, navode u saopštenju.

Prema njihovim riječima, bitisanje Injac na funkciji ministarke odbrane ima za posljedicu nesagledivu štetu po reputaciju Crne Gore kod naših međunarodnih partnera.

“Međutim, svjesni smo da joj do naše države, njenog ugleda i ustavnog poretka, nije ni stalo. U suprotnom, ne bi za vrijeme desanta na Cetinjski manastir, dva puta najgrublje pogazila Ustav Crne Gore.
Zbog svega navedenog Injac će, nakon što se ubrzo okonča njen i mandat ove Vlade, biti zapamćena kao sramna greška koja se Crnoj Gori više ne smije ponoviti. Njen primjer biće nauk građanima koliko je važno na izborima pametno i mudro birati svoje predstavnike”, zaključuje u saopštenju DPS Komisije za odbranu i bezbjednost.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com