SKOPLJE: Maloljetnik inspirisan lažnim dojavama prijavljivao bombe u školama

Policija Sjeverne Makedonije podnijela je krivičnu prijavu protiv jednog maloljetnika iz Skoplja za krivično djelo “terorizam” zbog slanja jedne od lažnih dojava o bombama u skopskim školama.

Saopšteno je da je taj maloljetnik, inspirisan dojavama o bombama od 26. oktobra do 2. novembra, a vidjevši da su prijeteće poruke poslate preko provajdera koji nudi kriptozaštitu, preko tog operatera 4. novembra poslao poruku o postavljanju bombi u četiri srednje škole u ​​Skoplju.

Policija je s mladim Skopljancem, u prisustvu njegovih roditelja, 7. novembra obavila razgovor i priznao je da je počinio krivično djelo, a objasnio je i način kao je to uradio.

Krivičnu prijavu Tužilaštvu za organizvani kriminal Sjeverne Makedonije podnio je Sektor Policije za borbu protiv terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizma.

Prijeteći mejlovi o postavljanju bombi su na elektronske adrese skopskih srednjih škola počele skoro sakodnevno da stižu 26. oktobra. Poslednjih dana dana su prijeteće poruke dobile i neke skopske osnovne škole, kao i škole u gradovima u unutrašnjosti Sjeverne Makedonije.

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com