Slavna doktorka otkriva: Radite ovo svaki dan i izliječite se od svake bolesti! - Volim Podgoricu

Slavna doktorka otkriva: Radite ovo svaki dan i izliječite se od svake bolesti!

Dr. Slađana Velkov je rođena u Skoplju, a odrasla je u Srbiji. Studirala je medicinu u Nišu i Skoplju, gdje je i diplomirala.

Radila je za Ujedinjene nacije u Makedoniji, kao ljekar opšte prakse u Hitnoj pomoći u Vranju i u Kuvajtu kao ljekar i menadžer za razvoj medicine.

Poslednjih nekoliko godina bavi se besplatnim obrazovanjem o samoizliječenju pravilnom ishranom i načinom života. Održala je preko stotinu predavanja, radio i TV gostovanja u Saudijskoj Arabiji, Indiji, Srbiji, Makedoniji, Kuvajtu, Španiji, Bugarskoj i Australiji. Veliki je zagovornik prevencije bolesti u vidu zdravog načina života i prava izbora na vakcinisanje.

Ona tvrdi da ova dijeta i savjeti za zdrav način života pomažu kod svih bolesti, a da je poštovanje svakog od njih od velike važnosti za kompletno izliječenje.

– U toku prvog sata poslije izlaska ili prije zalaska sunca gledajte u Sunce. Počnite sa 10 sekundi, povećavajte 10 sekundi svakog dana. Stanite bosonogi na suvu zemlju ili beton dok gledate u Sunce.

– Pijte čistu vodu bez fluorida ili filtrirajte vodu iz slavine povratnom osmozom. Najbolja je prirodna, izvorska neflaširana voda. Ostavite vodu na suncu nekoliko sati u prozirnim, bezbojnim, staklenim bocama da bi upila sunčevu energiju. Ne ostavljajte je noću napolju.

– Budite fizički aktivni na svježem vazduhu svakoga dana. To je jedna od najboljih metoda detoksikacije.

– Izbegavajte fluorescentno svjetlo.

– Hodajte bosi najmanje 15 minuta dnevno. Provedite jedan sat dnevno u miru.

– Dišite duboko na svježem vazduhu najmanje 20 minuta ujutro i uveče.

– Spavajte između 10 uveče i 2 ujutro, zato što tada naše tijelo luči ljekovite hormone. Pratite ritam Sunca.

– Izbjegavajte gledanje televizije, filmova i čitanje dnevnih novina. Pronađite hobi koji vas ispunjava, čitajte knjige, slikajte i slušajte relaksirajuću muziku.

– Izbjegavajte komercijalne kozmetičke preparate, zamijenite ih prirodnim.

– Ishranu bazirajte na sirovom voću, povrću i žitaricama, bez životinjskih proizvoda.

– Ako jedete kuvano povrće, jedite dvostruko više sirovo povrće.

– Izbjegavajte industrijsku hranu, posebno supe ili začine koji sadrže Mono Sodium Glutamat (koji se nalazi u skoro svakoj slanoj industrijskoj hrani); upotrebljavajte morsku so i prirodno bilje.

– Izbjegavajte dijetalne proizvode koji sadrže vještačke zaslađivače.

– Izbjegavajte alkohol, cigarete, kafu, crni čaj, žvakaće gume, hranu ili pića iz konzervi.

– Postepeno eliminišite sve ljekove pod nadzorom vašeg lekara.

– Izbjegavajte sintetičke vitamine.

– Zamijenite vještačke sobne osvježivače prirodnim (na primjer, lavanda).

– Izbjegavajte upotrebu mobilnog telefona, korišćenje slušalica i držite telefon dalje od tijela.

– Budite pozitivni, imajte osmijeh uvijek na licu, to će pospješiti lučenje ljekovitih hormona.

– Ne razmišljajte i ne govorite negativno o sebi ili drugima, jer vaša podsvijest prati vaše misli. Ponašajte se kao da ste zdravi.

– Kad oprostimo, oslobađamo se mržnje i ljutnje koji utiču na lučenje negativnih hormona i oštećuju naše zdravlje. Opraštajući drugima, mi pomažemo sebi.

– Čak i mentalne bolesti mogu da se liječe sirovom biljnom hranom i suncem.

Jelovnik bez životinjskih proizvoda dr Slađane Velkov

Doručak: Svježi sok i svježe voće uz gledanje u Sunce.

Ručak: Svježi sok od šargarepe, salata od voća (banana, jabuka, smokve itd.) ili salata od povrća.

Večera: Svježi sok od šargarepe, velika salata od zelenog povrća (zelena salata, brokoli, spanać, karfiol, celer, šargarepa, itd.). Kasnije u toku večeri možete popiti čašu ili dvije organskog jabukovog soka ili pojesti komad voća.

Ova doktorka smatra da je idealna ishrana potpuno sirova biljna hrana.

Prelazna dijeta za početnike, takođe bez životinjskih proizvoda

Doručak: Velika čaša soka od narandže, šargarepe ili jabuke. Pahuljice od raznih žitarica, dodajte po jednu kašiku prethodno samljevenih lanenih, suncokretovih i bundevinih sjemenki kao i nekog suvog voća. Sipajte vodu preko mješavine uveče i ostavite da odstoji preko noći. Jedite ujutro za doručak uz gledanje u sunce. Možete jesti i samo voće ili domaći hljeb od kukuruza ili heljde, namazan medom.

Ručak: Svježa salata od miješanog povrća. Čorba od povrća (kuvana sa malo vode i na tihoj vatri). Velika čaša soka od jabuka ili šargarepe. Pečeni krompir. Svježe kuvano povrće.

Večera: Jelovnik je isti kao za ručak.

Možete jesti drugačije povrće i voće kao i različite metode pripremanja krompira i organskog integralnog pirinča. Između obroka možete piti svježe voćne sokove, šaku prethodno potopljenih preko noći, badema, oraha, sjemenki kao i povrće i voće. Povremeno uzimajte mahunarke: azuki pasulj, boraniju, grašak. Kuvajte na niskoj temperaturi.

Za bolji ukus koristite maslinovo ulje, morsku so i suvo povrće. Kompletno isključite iz ishrane bijelo brašno i šećer, kao i njihove produkte, meso, ribu, jaja, mlijeko i sve vrste industrijske i procesuirane hrane. Pijte vodu bez fluorida.

Dijeta za teško bolesne

Bolesti nastaju uslijed:

1. Nedovoljno elektromagnetne (sunčeve) energije
2. Nedostatka hranljivih materija (samo kuvana hrana)
3. Previše toksina (vremenom akumuliranih u tijelu)

U skladu sa tim, preporučuje doktorka, liječenje se sastoji od sledećeg:

– Preplaviti tijelo hranljivim sastojcima i sunčevom energijom.

– Gledanje u sunce. Ne jesti kuvanu hranu najmanje 3 mjeseca. Kasnije možete dodati 15 odsto jednostavne kuvane hrane samo za večeru (pečeni krompir, integralni pirinač, kuvano povrće), ali je bolje biti na kompletno sirovoj hrani dok simptomi potpuno ne iščeznu.

– Treba piti 13 čaša svježeg soka dnevno, svakog sata: 1 sok od narandže, 4 soka od zelenog lisnatog povrća, 5 jabuka/šargarepa i 3 soka od šargarepe. U početku, ako ne možete piti toliku količinu soka, možete piti manje količine, ali morate ih piti svakog sata. Takođe, prvih dan-dva u početku možete preskočiti 3 soka od šargarepe.

Sok mora biti svjež, ali ako morate pripremiti unaprijed sok od šargarepe možete pomiješati sa sokom od jabuka, da biste zaštitili sok od oksidacije. Nemojte gutati sok direktno – zadržati ga kratko u ustima, da bi se pomiješao sa pljuvačkom.

– Možete jesti voće i povrće, male količine prethodno potopljenih badema ili oraha. Poželjne su i 2 kašike lanenog ulja dnevno ili 2 kašike svježe samlevenog lanenog sjemena.

Doktorka napominje: Ova brošura je edukativne prirode, nije namijenjena dijagnostikovanju, liječenju ili prevenciji nijedne bolesti. Ako ste bolesni, potražite savjet vašeg ljekara.

(Atma.hr)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com