ŠMIT: Zvao me na svoje imanje da pijemo rakiju; DODIK: Šmit halucinira, ja rakiju pijem sa prijateljima

Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Kristijan Šmit, kojem političari u Republici Srpskoj osporavaju legitimitet, izjavio je da ga je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik pozvao da dođe na njegovo imanje u Bakincima kod Laktaša, ali da on to za sada nije prihvatio, prenosi Nova S.

“Dodik i ja se poznajemo već godinama, imam poziv da dođem na njegovo privatno imanje i popijemo piće. Možda možemo o tome pričati kasnije. Prvo ćemo raditi, ja sam Njemac, pa ćemo onda piti rakiju”, kazao je Šmit u intervjuu za bijeljinsku BN televiziju.

Dodik je za Srnu kazao da sa “gnušanjem odbacuje tvrdnje Šmita” da ga je navodno pozvao na svoje imanje, ističući da je u pitanju najobičnija izmišljotina čovjeka koji je očigledno frustriran činjenicom da nema gotovo nikakav legitimitet.

“Osim što je umislio da je visoki predstavnik, Šmit je sada počeo i da halucinira da sam ga ja navodno pozvao na moje imanje. Sa gnušanjem odbacujem takve tvrdnje. Još na to sve kaže kako će on prvo raditi, a poslije bi, valjda, opet sa mnom da pije rakiju. Prvo, on u BiH ne može ništa raditi jer nema nikakav mandat, a i ukoliko bude nešto radio to neće imati nikakvu snagu ni težinu. Drugo, ja rakiju kao svaki Srbin i domaćin mogu popiti samo sa prijateljima, a on niti je moj prijatelj, niti prijatelj srpskog naroda i Republike Srpske”, poručio je Dodik.

 

loading...

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com