SNP: Rušenje “Kulture” greška kojom je nanijeta ogromna šteta

Odbor Socijalističke narodne partije (SNP) Glavnog grada saopštio je da Podgorica danas obilježava neslavni jubilej – jedanaest godina od rušenja čuvenog Kina “Kultura”, dan kada je, kako kažu u toj stranci, u istoriju poslat jedan od značajnijih objekata i time zadat težak udarac kulturi glavnog grada, ali i cijele Crne Gore.

Podsjećaju da je zgrada bioskopa izgrađena 1939/1940. godine, kao djelo arhitekte Periše Vukovića i inženjera Veliše Popovića. Na njenom mjestu podignuto je Gradsko pozorište, koje još nije otvoreno.

“Bioskop je bio kultno mjesto grada, na kome su se okupljale sve generacije. Podgoričani i danas žale za ovim mjestom jer neki su tada po prvi put ušli u bioskop, imali prvi sastanak, vidjeli glumca uživo, itd. Sve su to uspomene zlata vrijedne, koje su nemilosrdnom akcijom bagera, prije 11 godina, otišle u nepovrat”, navodi SNP u saopštenju.

Odbor SNP Glavnog grada Podgorica podsjeća na, kako kažu, nečuveni i neodgovorni postupak tadašnjeg gradonačelnika Miomira Mugoše i ukazuje da je tom prilikom napravljena greška kojom je nanijeta ogromna šteta kulturnom životu Podgorice.

“Još je tragičnije što se Mugošini nasljednici na mjestu gradonačelnika, Slavoljub Stijepović i Ivan Vuković, nikad nisu ogradili od ovog čina i priznali da se radi o događaju koji nije smio da se desi. Ali, od gradonačelnika iz redova DPS-a tolika doza odgovornosti i samosvijesti se ne može ni očekivati”, zaključuje SNP u saopštenju.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com