SNP TRAŽI: Nadležni da objasne otkud 541.000 birača

Socijalistička narodna partija (SNP) poziva nadležne da objase otkud u Crnoj Gori preko 541.000 birača i koliko Crna Gora ima državljana i da na taj način, kako su kazali, otklone sumnje u regularnost izbornog procesa.

Iz SNP-a je saopšteno da su tražili od MUP-a da objasni otkud u Crnoj Gori preko 541.000 birača. Po njima očekivano, odgovor, kažu, nijesu dobili.

“Jer kakvim god da se akrobacijama služili nadležni organi, za ovaj podatak se ne može ponuditi smisleno obrazloženje”, kazali su iz SNP-a.

Ta partija sada traži od generalne direktorice za građanska stanja i lične isprave u MUP-u Milanke Baković da saopšti građanima koliko ima državljana u našoj zemlji. Podsjećaju da je, kako navode, po posljednjem zvaničnom popisu iz 2011. godine, od 620.029 stanovnika bilo 571.130 državljana Crne Gore.

“Kada uzmemo u obzir zvanični podatak MONSTAT-a da maloljetna lica od 0 do 17 godina čine 22 odsto populacije, te razliku između broja stanovnika i državljana, neće biti da su podaci MUP-a o broju birača tačni. Tražimo od gospođe Baković da objasni građanima otkud toliki broj birača jer je poznato da je državljanstvo prvi preduslov da bi neko mogao da bira i da bude biran na izborima”, kazali su iz SNP-a.

Ne žele, kažu, da vjeruju da i lica koja nemaju državljanstvo Crne Gore imaju pravo glasa na izborima, ali, kako dodaju, “u ovoj besudnoj zemlji u kojoj je DPS sve doveo do nivoa apsurda, ne bi nas ni to iznenadilo”.

“Zato pozivamo nadležne da što prije objasne ove podatke i da otklone sumnje u regularnost izbornog procesa koje se s pravom javljaju”, ističu iz te partije.

Crna Gora je, ocjenjuju, bremenita problemima svake vrste.

“Trese je nezapamćena društveno-politička, ekonomska, institucionalna i zdravstvena kriza. Splet svih ovih okolnosti, za koje je u najvećoj mjeri odgovoran režim Mila Đukanovića, doveo je zemlju do nikad kompleksnijeg stanja. Iz tih razloga, građanima se mora omogućiti da glasaju na poštenim i fer izborima, kako bi se konačno pronašao put izlaska iz ovih teškoća”, zaključuje se u saopštenju SNP-a.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button