SPAJIĆ: Država će se privremeno finansirati i u aprilu

Ministarstvo finansija, na čijem čelu je Milojko Spajić, donijelo je rješenje o privremenom finansiranju za april, potvrđeno je Danu iz tog resora.

Rješenje o privremenom finansiranjuće narednih dana biti objavljeno na sajtu Ministarstva finansija.

Država će se privremeno finansirati sve dok Skupština ne usvoji Predlog zakona o budžetu za 2021. godinu, koji je od 31. marta u skupštinskoj proceduri.

Prema informacijama Dana, Prijedlog zakona o budžetu će se na dnevnom redu parlamenta naći najranije krajem aprila.

“Prema poslovniku Skupštine, predlog zakona koji je dostavljen Skupštini predsjednik Skupštine upućuje poslanicima i nadležnim odborima, a isti se objavljuje na veb-sajtu Skupštine. Predlog zakona ne može se staviti na dnevni red sjednice Skupštine prije isteka roka od 15 dana od dana dostavljanja poslanicima, osim ako poslovnikom nije drukčije određeno. Predlog zakona, prije razmatranja na sjednici Skupštine, razmatraju nadležni odbori (Zakonodavni odbor i matični odbor). Ako su predlogom zakona obuhvaćena pojedina pitanja koja suu nadležnosti i drugih odbora, predlog zakonau pogledu tih pitanja mogu razmatrati i ti odbori. Odbori koji su, pored matičnog, razmatrali predlog zakona dostavljaju svoje mišljenje matičnom odboru, vodeći računa o roku kako bi taj odbor mogao razmotriti njihovo mišljenje”, kazali su za Dan iz Skupštine.

Predsjednik Odbora za ekonomiju Vladimir Joković rekao je da će danas dogovoriti kada će biti zakazana sjednica odbora na kojoj će se raspravljati o budžetu.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button