SPAJIĆ POSJETIO BAR: Dnevni centar da bude izgrađen u roku – pokazati roditeljski odnos prema svoj djeci - Volim Podgoricu

SPAJIĆ POSJETIO BAR: Dnevni centar da bude izgrađen u roku – pokazati roditeljski odnos prema svoj djeci

Predsjednik Vlade Milojko Spajić boravio je u posjeti opštini Bar gdje je sa predsjednikom Opštine Dušanom Raičevićem i direktorom Uprave za kapitalne projekte Esminom Bećovićem položio kamen temeljac za izgradnju Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju.

“Projekat se mora završiti u roku. Očekujem da iduće godine za Dan opštine Bar otvorimo vrata Dnevnog centra. Moramo pokazati roditeljski odnos Vlade prema svoj djeci u Crnoj Gori” poručio je premijer.

Posjetu opštini Bar premijer je iskoristio i za susret sa lokalnim rukovodstvom.

Predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević informisao je premijera o stanju u opštini sa akcentom na budžet koji je, kako je kazao, u njavećem dijelu razvojni i fokusiran na realizaciju kapitalnih projekata. U tom kontekstu, Raičević je kazao da očekuje konstruktivnu i intenzivniju saradnju sa Vladom i resornim ministarstvima. On je upoznao premijera sa aktivnostima na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa smetnjama u razvoju kao i sa drugim projektima saobraćajne infrastrukture, te projektom izgradnje Olimpijskog bazena.

Spajić je ukazao na značaj izgradnje Dnevnog centra za djecu i kazao da kašnjenja u realizaciji projekta ne smije biti. On je istakao da će Vlada uložiti maksimalne napore da podrži razvoj insfrastrukture i u tom kontekstu najavio da očekuje pozitivan signal od Evropske unije u vidu grant podrške za rekonstrukciju željezničkog pravca od Bara do Zete.

Premijer je takođe upoznao lokalno rukovodstvo sa namjerama izgradnje preostalih dionica autoputa i ocijenio da će realizacija tog projekta otvoriti razvojnu perspektivu i dodatno valorizovati potencijale Luke Bar.”Lično ću se založiti da izgradnja dionice od Podgorice do Bara započne u najkraćem roku”, poručio je Spajić.

Sastanku je prisustvovao i direktor Uprave za kapitalne projekte Esmin Bećović.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com