SPAJIĆ U RADNOJ POSJETI SAD: Sastaće se sa Eskobarom

Ministar finansija i socijalnog staranja, mr Milojko Spajić boravi u radnoj posjeti Sjedinjenim Američkim Državama, u cilju daljeg unapređenja saradnje sa SAD.

Tokom radne posjete, ministar Spajić će se sastati sa gospodinom Gabrijelom Eskobarom, zamjenikom pomoćnika američkog državnog sekretara u Birou za evropska i evroazijska pitanja i specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan.

Ministar Spajić i specijalni izaslanik Eskobar sastali su se dva puta tokom prošle godine, a sastanak u Vašingtonu će predstavljati nastavak razgovora o unapređenju saradnje između dvije zemlje i jačanju ekonomskih odnosa. Planirani su i susreti sa ostalim visokim zvaničnicima u američkoj administraciji u Vašingtonu, nakon što su, tokom prethodne posjete, ostvareni značajni kontakti i uspostavljeni temelji za pospješivanje saradnje u oblasti ekonomije i privlačenja investicija u Crnu Goru.

Ministar Spajić će se i u Njujorku sastati sa potencijalnim investitorima, u cilju razvoja države Crne Gore i daljeg jačanja javnih finansija.

Podsjećamo da je specijalni izaslanik za Zapadni Balkan, g. Eskobar prilikom susreta u oktobru prošle godine pozdravio napore koje Vlada Crne Gore i Ministarstvo finansija i socijalnog staranja ulažu u oporavak ekonomije, čestitajući ministru Spajiću na sjajnim rezultatima koje je postigao u konsolidaciji javnih finansija.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com