SPAJIĆ: Viševjekovni kontinuitet Kotora čini ga ponosom Crne Gore - Volim Podgoricu

SPAJIĆ: Viševjekovni kontinuitet Kotora čini ga ponosom Crne Gore

Povodom 21. novembra – Dana opštine Kotor, predsjednik Vlade Milojko Spajić uputio je čestitku građankama, građanima, predsjedniku Opštine Vladimiru Jokiću i predsjednici Skupštine opštine Maji Mršulji.

U čestitki se, između ostalog, ukazuje na viševjekovni kontinuitet koji Kotor čine ponosom Crne Gore, simbolom slobodarskih stremljenja i kosmopolitizma, prirodnom i kulturno – istorijskom vrijednošću od svjetskog značaja.

„Važnost znamenitosti grada, koja je prije skoro četiri i po decenije potvrđena od strane najrelevantnije globalne institucije, UNESCO-a, doprinosi jačanju samosvijesti i odgovornosti pred bogatim nasljeđem koje smo dužni da u amanet ostavimo nadolazecim generacijama“, naglasio je Premijer.

On je izrazio uvjerenje da će ovogodišnji respektabilni rezultati turističkih i lučkih poslenika Kotora svake naredne godine biti prevazilaženi savjesnim, zajedničkim ciljano starteškim djelovanjem, izgradnjom i proširenjem infrastrukturnih mreža i objekata i dosljednim sprovođenjem evropskih politika i standarda.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com