Srbija nije podržala održavanje referenduma u Republici Srpskoj

Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić i premijer Aleksandar Vučić nisu pružili podršku održavanju najavljenog referenduma u Srpskoj, ali ni na koji način nisu željeli da utiču na promjenu političkih stavova legitimno izabranih političara u tom entitetu, saopšteno je u Beogradu.

U zajedničkoj izjavi predsjednika i premijera Srbije, koja je nakon sastanka sa najznačajnijim predstavnicima političkog života Republike Srpske podijeljena novinarima, ističe se da je osnovna tema bila očuvanje stabilnosti i mira u regionu, prenosi Tanjug.

Nikolić i Vučić su istakli da je politika Srbije poštovanje teritorijalnog integriteta BiH, kao i i integriteta entiteta Republike Srpske.

Predsjednik i premijer osudili su organizovane napade, koji iz pojedinih zemalja regiona stižu protiv Republike Srbije i srpskog naroda, kao i licemjerno ćutanje i pravljenje lažnih simetrija i ravnoteža od strane značajnog dijela međunarodne zajednice.

“Srbija će, bez obzira na određene razlike u viđenjima situacije u regionu, uvijek podržati srpski narod, građane RS i njene institucije”, zaključuje se u zajedničkoj izjavi predsjednika Nikolića i premijera Vučića.

loading...

413 komentara

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com