TOG JUTRA SU POVEZLI MAJKU NA POSAO…. Potresna sudbina majke i dvojice sinova koji su poginuli u nesreći u Rogamima - Volim Podgoricu

TOG JUTRA SU POVEZLI MAJKU NA POSAO…. Potresna sudbina majke i dvojice sinova koji su poginuli u nesreći u Rogamima

Na groblju u selu Vidre kod Pljevalja u utorak su sahranjeni majka i dva sina, Aleksandra (43), Nemanja (19) i Mladen (16) Koruga koji su u nedelju nastradali u mјestu Rogami kod Podgorice.

Tuga, tišina i tama su obavili Pljevlja. Suze, jecaji, i kiša koja je rominjala izgledalo je kao i da nebo plače za tragično izgibljena tri života.

Skoro da nije bilo Pljevljaka koji nije došao do gradske kapele u Ravnima kako bi izjavili saučešće neutješnom suprugu i ocu Gojku kao i porodici Koruga povodom tragične smrti troje članova jedne porodice. Veliki broj njih se potom uputio u selo Vidre, odakle je porodica porijeklom, kako bi na vječni počinak ispratili Aleksandru, Nemanju i Mladena.

Uspjeli su otac i majka da ih sačuvaju od svih iskušenja koje nosi današnji život, od svih poroka. Nažalost sudbina i Bog su odlučili drugačije, sigurno ne slučajno jer Bog bira najbolje. Ne postoji ta opasnost pred kojom Aleksandra ne bi stala spremna da odbrani svoje vitezove, spremna da ih spasi. Svi bi mi voljeli da je ova bitka završena drugačije. Samo Svevišnji zna zašto je ovako odabrao.

“Pokušala je majka i ovog kobnog dana da zaštiti sinove. Pošla je sa njima vjerujući da im ona može biti spas od svakog zla. Nažalost Aleksandra nije mogla spasiti Nemanju i Mladena. Bog ih je pozvao prerano. Vjerujem da samo On u svojoj velikoj mudrosti zna zašto nas je sve ovde rastužio, zašto nam ih je uzeo. Verujem da uzevši njih dvojicu i njihovu majku rajsko naselje je učinio ljepšim. Nama je oduzeo svaku nadu, nas je ostavio sa pitanjem zašto? Zašto baš uze tri anđela kad im vrijeme nije?”, rečeno je između ostalog u oproštajnom govoru.

Aleksandra se 2000. godine udala za Gojka a kada su im se rodili sinovi odlučili su da, prije petnaestak godina, se presele u Podgoricu. Dugo su bili podstanari, radeći kako bi sebi i djeci obezbjedili krov nad glavom. Prije par godina kupili su kuću, baš u naselju Rogami. Prošle godine su istu renovirali i opremili, priča rodbina. A onda ih je u nedjelju zadesila zala kob kada je suprug i otac Gojko ostao bez cijele porodice.

Aleksandra je bila zaposlena, Nemanja je upisao studije i istovremeno radio dok je Mladen bio učenik prvog razreda srednje škole.

Tog jutra sinovi su autom povezli majku do posla, iako je bila nedjelja, neradni dan, taj dan se obavljao popis. Oni su usput trebali da svrate i do pekare. Međutim, na putu nedaleko od kuće zadesila ih je tragična sudbina.

Podsjetimo, nesreća se dogodila u nedjelju, u mjestu Rogami, nešto poslije 7.30, kada je „golf 3“, koji je prelazio preko mosta, zbog jake bujice završio u rijeci. Prvo je izvučeno tijelo ženske osobe za koju se kasnije utvrdilo da je rjieč o Aleksandri Korugi. Prema tvrdnjama očevidaca, ona je iskočila iz auta i pokušala da ispliva iz rijeke, ali nažalost nije uspjela.

U akciju izvlačenja preostalih tijela uključili su se i ronioci iz Bijele koji su izvukli još dva muška tijela i vozilo u kojem su stradali.

 

(Novosti)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com