Tri gradska preduzeća dobijaju dodatna sredstva: Za javnu funkciju još 400.000 eura - Volim Podgoricu

Tri gradska preduzeća dobijaju dodatna sredstva: Za javnu funkciju još 400.000 eura

Tri gradska preduzeća dobiće dodatnih 400.000 eura za obavljanje javne funkcije u narednoj godini. Dodatna sredstva, kako je saopštio Balša Špadijer, v.d. sekretara za finansijske poslove i analizu budžeta, biće opredijeljena za Komunalne usluge, Agenciju za stanovanje i Agenciju za izgradnju i razvoj Podgorice, a ona će biti uvrštena u nacrt budžeta Glavnog grada za narednu godinu. Špadijer navodi da su dodatna sredstva za obavljanje javne funckije preduzeća tražila tokom javne rasprave o nacrtu budžeta Glavnog grada za narednu godinu. Gradska kasa za narednu godinu projektovana je na 133,4 miliona eura, piše Dan.

“Komunalnim uslugama biće dato još 150.000 eura, Agenciji za stanovanje takođe, 150.000, a Agenciji za izgradnju i razvoj Podgorice 100.000 eura. Ova sredstva su im neophodna zbog usvajanja novog Granskog ugovora za oblast stambeno-komunalnih poslova, a kako bi mogli da isplaćuju zarade zaposlenima”, saopštio je Špadijer.

Promjene su predviđene i kod preduzeća Deponija kojem će biti dato 250.000 eura za nabavku drobilice za kabasti otpad, ali i kod preduzeća Tržnice i pijace kojem je dodatno opredijeljeno 35.000 eura za kupovinu pik ap vozila.

Balša Špadijer navodi da su promjene nastale i u oblasti sporta. Tako je za FK Budućnost obezbijeđeno dodatnih 200.000 eura pa će ovom klubu u konačnom iz gradske kase u narednoj godini biti dato 800.000 eura. Dodatna sredstva biće obezbijeđena i za još nekoliko klubova.

“Plivačkom vaterpolo klubu biće dato još 20.000 eura, a odbojkaškim klubu 25.000 eura. Takođe, dodatnih 100.000 biće dato za konkurs za sport pa će u ukupnom za konkurs za sport biti opredijeljeno 400.000 eura”, naveo je Špadijer.

On dodaje da je 320.000 eura usmjereno i na adaptaciju terase zgrade Gradskog parlamenta.

V.d. sekretara navodi da su sredstva za uvećanje ovih stavki opredijeljena sa drugih pozicija u budžetu, ali da se konačan iznos gradske kase neće mijenjati. On dodaje da će izmijenjeni nacrt budžeta biti upućen Ministarstvu finansija na saglasnost.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com