“TUKAO JU JE MOTIKAMA, PROLAZILA JE KROZ SELO MODRA” Mijailo brutalno ubio suprugu, godinama je maltretirao

Milina Stopić (62) iz jednog zlatiborskog sela, koju je u porodičnoj kući nožem zaklao muž Mijailo (68), kako pričaju mještani zlatiborskog sela u kome se dogodio zločin, žalila se da je muž fizički maltretira.

Od srijede uveče kada je otrkiveno ubistvo, Mijailo Stopić, koji se liječio od psihičkih problema, nalazi se u užičkoj bolnici u kojoj se oporavlja od povreda vrata koje je sam sebi nanio istim sječivom kojim je presudio Milini.

– Sa hirurške intenzivne njege Stopić je u četvrtak prebačen na ORL odjeljenje i nije životno ugrožen. Povrede vrata koji je pokušao da prereže su mu sanirane, oporavlja se i pomalo komunicira. Čuva ga policija, u petak su ga obišli inspektori, ali on još uvijek nije saslušan – kaže izvor „Blica“ upućen u ovaj slučaj.

Mijailo je najmanje jednim udarcem nožem usmrtio Milinu, a potom pokušao da digne ruku na sebe.

Kada su se nemile scene u kući Stopića odigrale trebalo bi da odgonetne odbukcija tijela nesrećne žene čije rezultate očekuju u Višem javnom tužilaštvu u Užicu. Izvještaj odbucenta pokazaće i koliko puta je ubica svojoj žrtvi zadao udaraca kuhinjskim nožem koji je pronađen prilikom uviđaja. Nezvanično, spoljnim pregledom Milininog tijela uočena je jedna ubodna rana uslijed koje je ona iskrvarila i preminula.

Ubistvo je otrkiveno u srijedu u kasnim popodnevnim satima. Dan ranije ćerke Stopića koje žive u drugom gradu, zabrinute što im se roditelji ne javljaju, telefonom su zvale poznanike po selu i raspitivale se da li neko zna šta im je sa roditeljima. Sa pozivima su nastavile i sjutradan kada je dvoje mještana Rožanstva, koji su Milinu poslednji put vidjeli u ponedjeljak, krenulo ka kući Stopića da vidi šta im je sa komšijama.

– Kad smo prišli kući dozivali smo Milinu, vikali „Miljo, Miljo“. Na vratima se pojavio Mijailo, samo je promolio glavu. Pitali smo ga gdje mu je žena. On je dopola otvorio vrata i pokazao prstom na pod presoblja na kome je bio nekakav jorgan. Zavrnuli smo jorgan ispod kog je ležala nepomična Milina. Lice joj je bilo žuto, izgledala je da je duže vrijeme mrtva, a na vratu na kome se jasno vidjela nalazila se zgrušana krv – kaže komšija Stopića.

Ubrzo su došli policija i hitna pomoć, a ljekarima je preostalo samo da konstatuju smrt ubijene žene. Mijailo je prevezen u bolnicu u Užice.

Svi koji su je znali žale Milijanu. Nekima od njih se povjeravala da ju je suprug koji je volio da popije tukao.

– Znala je da prođe selom ucveljena i modra i da kaže da ju je Mijailo tukao nekakvim štapovima, motkama. Koliko mi je poznato prijavljivala ga je policiji za nasilje. Duže vrijeme se nije žalila da je muž maltretira i pričala je da je on prestao da pije. Bila je tiha, vrijedna, divna žena – kaže za „Blic“ Milinina dobra poznanica.

Blic.rs

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button