Turistička organizacija Podgorice organizovala je manifestaciju “Kafa za merak“.

Turistička manifestacija organizovala još jednu manifestaciju na Trgu Bećir-bega Osmanagića, građani uživali u ukusu kafe, orjentalnih poslastica i starogradske muzike.

Sugrađani i posjetioci mogli su, kod Sahat kule na Trgu Bećir-bega Osmanagića, da degustiraju tradicionalne specijalitete, ali i orjentalne poslastice. Manifestacija je organizovana u cilju promocije kulturno istorijskih lokaliteta i bogate gastro ponude Glavnog grada. Direktorica TO Podgorica Irena Rogošić kazala je da je to nastavak promocije kuluturno istorijske rute “Ljubavnom stazom do kulturnog indentiteta Podgorice“, koja je počela u četvrtak. Rogošić ističe da je, sa turističkog aspekta, prednost Glavnog grada to  što je blizu mora i planina. Podgoričani zbog toga često, međutim, vikende provode van grada, pa su ovakve manifestacije, kaže Rogošić, način da sugrađane animiraju da slobodno vrijeme provedu u svom gradu. Rogošić je podsjetila da se u Podgorici, u proteklom periodu, mnogo toga dešavalo na kulturnom planu u organizaciji Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada u okviru Podgoričkog kulturnog ljeta.

Uskoro koncert na Sastavcima, bal pod maskama na Duklji…

Rogošić, takođe, smatra da će razvoj preduzetništva i biznisa koji Glavni grad u kontinuitetu podstiče doprinijeti obogaćivanju sadržaja i brojnim manifestacijam u narednom periodu.

“Slična manifestacija biće organizovana prvog lijepog vikenda na Sastavcima, koncertom izvorne podgoričke muzike. Na Duklji će biti upriličen tematski bal pod maskama. Sada smo u fazi dobijanja neophodnih dozvola, jer je Duklja zaštićeno kulturno dobro. U oktobru će biti organizovan festival vina, a u toku je  dječija slikarska radionica  koja će trajati mjesec dana. Slikarsku radionicu za najmlađe organizujemo srijedom i petkom od 18h do 19h na Trgu Nezvisnosti”, kazala je Rogošić.

Direktorica TO Podgorica  najavila je i promociju kulturno – istorijskih ruta, svakog petka za, kako je kazala, različite ciljne grupe. Cilj je bolja promocija kulturno-istorijskih lokaliteta i kulturne baštine Glavnog grada.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com