U Bordu EPCG evropski stručnjaci: Katić, Milanović i Miljanić - Volim Podgoricu

U Bordu EPCG evropski stručnjaci: Katić, Milanović i Miljanić

U novom Odboru direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) od strane profesionalaca biće trojica stručnjaka koji se smatraju najvećim iz oblasti energetike u Evropi.

Prema saznanjima Portala RTNK novi članovi Odbora EPCG biće prof. dr Jovica Milanović dekan, Elektrotehničkog fakulteta u Mančesteru, prof. dr Zoran Miljanić, profesor na ETF u Podgorici i prof. dr Vladimir Katić, profesor FTN u Novom Sadu.

Milanović je najveće evropsko ime u oblasti elektroenergetskih sistema i aktuelni dekan School of Electrical Engineering University of Manchester.

Vladimir Katić je utemeljivač snažnog FTN-a u Novom Sadu, koji se tretira kao najbolji tehnički fakultet u region. Napravio je prvu solarnu elektranu u Srbiji i kreirao atlas vjetrova u Srbiji.

Zoran Miljanić smatra se jednim od najvećih crnogorskih stručnjaka u oblasti elektro energetskih sistema, sa ogromnim brojem realizovanih projekata.

Vanredna skupština akcionara EPCG biće održana u petak. Dioničari, kako je najavleno, treba da razriješe postojeći Odbor direktora i izaberu novi.

Promjenu u Bordu EPCG ranije je najavio minister energetike i rudarstva Saša Mujović, najavivši uz to da će među članovima biti i profesionalci.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com