U susret velikom maratonu: Milennium Run danas okupio brojne mališane u trci od 200 do 800 metara - Volim Podgoricu

U susret velikom maratonu: Milennium Run danas okupio brojne mališane u trci od 200 do 800 metara

U susret velikom maratonu koji će se održati sjutra, u okviru Podgorica Milennium Run – a, danas je organizovana dječja trka. Brojni mališani različitih uzrastaokupili su se kod mosta Milenium u pratnji svojih roditelja. Distanca od 200 do 800 metara okupila je male trkače, raspoložene da se oprobaju i u ovoj disciplini. Trka je namjenjena djeci uzrasta od 3 do 14 godina, a za njih su obezbjeđenje diplome, kao i brojni suveniri, javlja Mediabiro.

Voditelj programa, neko ko je nezaobilazan kad su dječji događaji i manifestacije u pitanju, Žarko Žabac kazao je da je jako bitno djecu usmjeriti ka sportskim aktivnostima još od malih nogu. Pohvalio je organizaciju događaju i kazao da je Podgorica još jednom pokazala sportski duh i zajedništvo.

“Činjenica da je ovaj sportski događaj okupio ovoliki broj djece, u meni budi zadovoljstvo pogotovo kad vidim njihovu želju da istrče cijeli krug i tako dođu do cilja”.

Žarko je poručio da su za djecu jako značajne aktivnosti koje se održavaju na otvorenom, u prirodi.

“Danas je prelijep dan vikenda, i ovo je jedna dobra poruka djeci da ove ulice mogu da koriste i za sebe, i da one jednim dijelom pripadaju njima”, poručio je on.

Hana, jedna od učesnica, kazala je agenciji Media Biro da je ovo prvi put da učestvuje na maratonu.

“Jako ja zabavno, i meni je najbitnije da sam ovdje sa svojim prijateljima, i da se lijepo provodim”, rekla je ona.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com