U TIVATSKIM OBJEKTIMA NE POŠTUJU MJERE: Jedno lice bez maske u prodavnici, kazna 2.600 eura

Tivatska komunalna policija je u proteklih nekoliko dana evidentirala kršenje važećih mjera u dva trgovinska objekta u tom gradu, u smislu nepoštovanja propisane mjere fizičke udaljenosti između lica tokom boravka u objektu u kojem se obavlja trgovina.

Kako navode u saopštenju, sačinjene su službene zabilješke koje su proslijeđene nadležnoj tržišnoj inspekciji i Upravi policije – OB Tivat, na dalje postupanje radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti.

Komunalni inspektor je tokom vršenja kontrole u marketu “Franca” u Bonićima u samom objektu zatekao lice koje nije nosilo zaštitnu masku, što je suprotno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti.

Komunalni inspektor je izrekao tri prekršajna naloga i to pravnom licu, odgovornom licu u pravnom licu i fizičkom licu, u ukupnom iznosu od 2.600 eura.

Ovlašćeni u Sekretarijatu za inspekcijski i komunalni nadzor Opštine Tivat, kako navode, svakodnevno kontrolišu poštovanje propisanih epidemioloških mjera, shodno Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti i mjerama koje propisuje Ministarstvo zdravlja.

“Opština Tivat apeluje na građane, preduzetnike i pravna lica da se pridržavaju mjera i zakona, te na taj način daju svoj doprinos u borbi protiv korona virusa”, navodi se u saopštenju Opštine.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button