UBIO GA DRUG IZ DJETINJSTVA: Nikšićanin (31) stradao od metka komšije - Volim Podgoricu

UBIO GA DRUG IZ DJETINJSTVA: Nikšićanin (31) stradao od metka komšije

Nikšićanin Radosav Popović (31) ubijen je u nikšićkom naselju “Budo Tomović”.

Policija je juče uhapsila Radovana Radovića, koji je osumnjičen za ubistvo, i Vukolu Rovčanina, koji se tereti za neprijavljivanje krivičnog djela. Oni su, prema informacijama susjeda, živjeli u istom naselju i poznavali su se od djetinjstva.

Zločin se dogodio u nikšićkom naselju “Budo Tomović” u noći između petka i subote. Oko 3.40 dežurna služba Od‌jeljenja bezbjednosti Nikšić obaviještena je od strane zaposlenih u Medicinskom centru da je na ukazivanje ljekarske pomoći bez znakova života dovezen Radosav Popović iz Nikšića, sa povredama zadobijenim vatrenim oružjem u predjelu grudi.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, Službenici Regionalnog centra bezbjednosti “Sjever” – Odjeljenja bezbjednosti Nikšić u kratkom roku su rasvijetlili ubistvo i lišili slobode dvije osobe.

Uhapšen je R.R. (23) iz Nikšića zbog sumnje da je izvršio krivično djelo ubistvo, dok je V.R. (31) iz Nišića lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca. Naime, dežurna služba Odjeljenja bezbjednosti Nikšić je jutros, 2. septembra, oko 3.40, od strane zaposlenih u Medicinskom centru u Nikšiću obaviještena da je na ukazivanje ljekarske pomoći dovezen R.P. (31) iz Nikšića sa povredama zadobijenim od vatrenog oružja, bez znakova života.

Kako je saopšteno iz policije, osumnjičeni su odranije poznati organima reda.

“Osumnjičena lica su odranije poznata policiji. R.R. je registrovan kao počinilac djela iz oblasti zloupotrebe droga, dok je V.R. registrovan kao izvršilac djela iz oblasti nasilja. R.R. i V.R. će uz krivičnu prijavu biti privedeni državnom tužiocu u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici”, saopštili su iz policije.

Po primljenom obavještenju službenici nikšićke policije su preduzeli sveobuhvatne radnje na rasvjetljavanju događaja i utvrđivanju svih činjenica pod kojima je nastupila smrt R.P., a koji je smrtno stradao usled zadobijene ustrelne rane u predjelu grudi. Policijski službenici su u relativno kratkom roku došli do sumnje da je neposredni izvršilac ovog krivičnog djela R.R. – saopštili su juče iz policije.

Kako su dalje naveli, sprovedenom kriminalističkom obradom locirano je i pronađeno mjesto izvršenja krivičnog djela, gdje je izvršen uviđaj, a tokom dalje kriminalističke obrade identifikovan je izvršilac krivičnog djela.

“Tokom pretrage terena pronađeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj, kao i čaura od ispaljenog projektila. Sumnja se da je pištolj korišćen kao sredstvo izvršenja krivičnog djela, a koji je izvršilac odbacio nakon izvršenog djela. Policijski službenici OB Nikšić, preduzimajući radnje na potpunom rasvjetljavanju ovog krivičnog djela, lišili su slobode i V.R. zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neprijavljivanje krivičnog djela i učinioca”, naveli su iz policije.

Prema nezvaničnim informacijama, žrtva i osumnjičeni živjeli su u komšiluku, a jedan od mještana kaže da su bili drugovi od djetinjstva.

“Bili su dobri drugovi, možda i najbolji… Ne znam, ali znam da se druže od djetinjstva. Svako veče okupljali su se ovdje na istom mjestu” kazao je jedan od mještana, prenosi Dan.

Nezvanično se pominje i da postoji mogućnost da je u pitanju nesrećan slučaj.

Kako je objavila RTVNK, Radović je Popovića dovezao u bolnicu.

Uviđaj na mjestu ubistva obavila je tužiteljka Radmila Gačević.

(Dan/RTNK/VOP)

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com