Udruženje ugostitelja Berane: Kovid sertifikati dovode do diskriminacije građana

“Na ovaj način smo omalovaženi i stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na druge privrednike. Postavlja se pitanje kako dijeliti goste” – saopštili su iz Udruženja ugostitelja Berane.

Udruženje ugostitelja Berane upozorilo je da posljednje mjere Instituta za javno zdravlje u pogledu kovid serifikata za goste i osoblje dovode do diskriminacije građana, odnosno ugostitelja i njihovih gostiju.

“Na ovaj način smo omalovaženi i stavljeni u neravnopravan položaj u odnosu na druge privrednike. Postavlja se pitanje kako dijeliti goste”  saopštili su iz ovog udruženja.

Oni upozoravaju da će se boriti i neće dozvoliti, kako kažu, zloupotrebu ugostitelja u cilju neustavnog diskriminisanja sugrađana i gostiju.

“Svim pravnim i etičkim sredstvima mi smo prinuđeni da se suprotstavimo ovakvim mjerama u namjeri da ćemo naići na razumijevanje nadležnih organa. Ukoliko ne dođe do toga, prinuđeni smo da radikalizujemo djelovanje kao udruženje u cilju zaštite naše egzistencije i egzistencije velikog broja radnika koji rade u ugostiteljstvu” – zaključili su iz Udruženja ugostitelja Berane.

 

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com