Uhapšen osumnjičeni za ubistvo britanskog poslanika

Britanska policija uhapsila je Alija Harbia zbog ubistva poslanika Dejvida Ejmsa, koji je izboden na smrt dok je držao govor na sastanku lokalnog odbora u medotističkoj crkvi u Lionsi.

Ali je britanski državljanin somalijskog porijekla. Policija je saopštila da je on u pritvoru po osnovu Zakona o terorizmu iz 2000. godine i da do 22. oktobra imaju vremena da ga saslušaju.

„Fatalni ubod nožem proglašen je terorističkim činom, a istragu vodi antiteroristička jedinica“, saopštila je britanska policija.

On je prije nekoliko godina bio duo programa sprečavanja terorizma, ali nikada nije bio formalni predmet interesa službe bezbjednosti, niti je ikada procesuiran.

Nož kojim je ubio britanskog poslanika pronađen je na mjestu zločina. Zvaničnici vjeruju da niko sem Alija nije umiješan u napad.

Dejvid Ejms ušao je u britanski parlament još 1983. godine. Na spisku njegovih glavnih interesovanja je „dobrobit životinja i pitanja koja se tiču svakodnevnice“. On je treći poslanik Velike Britanije koji je ubijen od 1990. godine, a drugi u posljednjih pet godina.

loading...

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com