Uhapšen Podgoričanin Janko Vukadinović (25), osumnjičen da je bacio bombu na vrata načelniku policije

Podgoričanin Janko Vukadinović (25) uhapšen je zbog sumnje da je bacio ručnu bombu ispred ulaznih vrata stana načelnika barskog centra bezbjednosti Miloša Radulovića.

Iz Uprave policije je saopšteno da je za Vukadinovićem raspisana nacionalna potjernica u okviru policijske akcije „Frenklin“ i da je.uhapšen juče prilikom ulaska u Crnu Goru.

“Sumnja se da je Janko Vukadinović počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim djelom nedozovljeno držanje oružja i eksplozivnih materija na tako što je, 23. decembra 2013. godine oko 3.30 časova, aktivirao ručnu bombu ispred ulaznih vrata stana načelnika Centra bezbjednosti Bar Miloša Radulovića u Podgorici”, saopštio je na konferenciji za novinare rukovodioc Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije Aleksandar Bošković.

On je kazao da je tada o događaju je obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, po čijem nalogu su preduzete dalje policijske mjere i radnje.

Prema njegovim riječima tokom uviđaja je utvrđeno da su nastala oštećena na ulaznim vratima, kao i u samom stanu Radulovića.

Od jačine eksplozije nastala su oštećenja i na ulaznim vratima dva susjedna stana, a tom prilikom niko nije povrijeđen.

Kriminalistička policija je od momenta izvšenja krivičnog djela do sada preduzimala intenzivne mjere i radnje na prikupljanju materijalnih dokaza u cilju rasvjetljavnja krivičnog djela, i tako su došli do identiteta osumnjičenog Janka Vukadinovića, koji se do juče nalazio na izdražavanju zatvorske kazne u jednoj susjednoj državi.

“Službenici Sektora kriminalističke policije i CB Podgorica su, po nalogu nadležnog zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, juče u službenim prostorija CB Podgorica uzeli izjavu od Vukadinovića. On je uhapšen i uz poseban izvještaj, kao dopunu krivične prijave, je priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio navedeno krivično djelo”, naveo je Bošković.

Vukadinović je nedavno procesuiran u okviru međunarodnog predmeta „Frenkin“.

“Naime, službenici Odsjeka za suzbijanje privrednog kriminaliteta su, u saradnji i po nalogu tužilaštva, 10. novembra 2015. godine realizovali su aktivnosti u okviru međunarodnog predmeta „Frenklin“ koji se odnosi na otkrivanje, sprečavanje i suzbijanje falsifikovanja novca na međunarodnom nivou, u okviru kojeg su tog dana podnijeli krivične prijave protiv pet osoba – dva državljanina Republike Srbije i tri crnogorska državljanina među kojima je i janko Vukadinović, zbog osnova sumnje da su na našoj teritoriji počinili krivično djelo falsifikovanje novca”, dodao je Bošković.

Međunarodni akciju „Frenklin“realizovale su policije pet država – Crne Gore, Srbije, Rumunije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uz učešće SELEC Centra u Bukureštu. Aktivnosti u okviru ovog predmeta su se na našoj teritoriji realizovale u kooridinaciji i po nalogu tužilaštva.

“Sumnja se da je pet osoba na teritoriji Crne Gore stavilo u opticaj ukupno 246 falsifikovanih novčanica u apoenima od po 100 američkih dolara, čime su za sebe pribavili protivpravnu imovinsku korist od oko 18.000 eura”, zaključio je Bošković.

loading...

194 komentara

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Slične Objave

Back to top button
WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com